23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitia din Izvoarele tergiverseaza solutionarea cazului a doi ciobani batuti mar

Politia din Izvoarele tergiverseaza solutionarea cazului a doi ciobani batuti mar

Comuna Izvoarele, din judetul Olt, recunoscuta pentru numeroase scandaluri, batai, furturi si chiar crime, a iesit din nou in fata cu un eveniment de natura penala. In urma cu o saptamina, doi ciobani au fost batuti la marginea satului, pe izlaz. Internati la Spitalul Judetean Slatina, starea celor doi este si in prezent foarte grava. Primarul ii considera vinovati pe ciobani, politistii tind sa aiba aceeasi parere, iar batausului ii pare rau ca nu i-a omorit.

„Curgea singele din noi ca dintr-o fintina arteziana!“

Costinel Duminica, de 28 de ani, si Florian Cioc, de 30 de ani, doi ciobani din comuna Izvoarele-Olt, erau, miercurea trecuta, cu oile la pascut pe izlazul de la marginea comunei. La un moment dat, patru-cinci oameni care au aparut ca din senin i-au luat la bataie pe cei doi ciobani. Ei au fost loviti in cap, peste miini si peste picioare. Costinel Duminica isi aminteste clipele de groaza din acea zi: „Dadeau in noi fara intrerupere. Nu se uitau unde loveau! Cred ca ne-au batut asa citeva minute bune… Curgea singele din noi ca dintr-o fintina arteziana!…“.

Cei doi au zacut inconstienti aproape o ora, iar cind si-au revenit au incercat sa ajunga acasa. Costinel a ajuns la Spitalul Judetean Slatina in seara aceleiasi zile, iar Florian s-a internat abia la doua zile dupa evenimente. Costinel a fost transferat de la Unitatea de Primire Urgente la Sectia ortopedie, cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral acut deschis, traumatism toracic, contuzie genunchi sting, fractura epifiza distala radius sting, fractura peroneu sting. Florian a fost internat la Sectia chirurgie, cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral acut deschis, fractura paleta humerala stinga si metacarp sting. Cei doi ciobani spun ca nu cunosc motivul pentru care au fost batuti. Florian isi aminteste ca, in urma cu trei-patru ani, i-au fost furate oile din cimp. A vazut hotii, dar i-a fost teama sa-i opreasca. Acest caz nu a fost nici pina in prezent rezolvat de politia din comuna.

Pentru politistii din Izvoarele, victimele sint vinovate

La Postul de politie din Izvoarele, agentul – sef Viorel Florescu, adjunctul sefului de post, si subcomisarul Constantin Asanica, ofiter coordonator al Centrului zonal nr. 2 Izvoarele, au declarat ca lucrurile nu ar sta asa cum au spus victimele, dar au tinut sa ne asigure ca se lucreaza serios la caz. Politistii spun ca incidentul a fost inregistrat intr-un dosar P/ 1030206 din 25.03.2004 si ca verificarile continua, in vederea stabilirii circumstantelor in care a fost comisa fapta. Concluzia preliminara a politistilor este ca ciobanii au fost batuti de Marin Ungureanu, din Balanesti, care si-ar fi facut singur dreptate deoarece i-ar fi gasit pe acestia cu turma de oi pe cultura de griu pe care el era platit de proprietari sa o pazeasca. Ulterior am aflat ca, de fapt, Marin Ungureanu este chiar proprietarul, iar turma a vazut-o de pe terasa casei. Tot politistii spun ca ciobanii au mai fost amendati pentru distrugerea culturilor, dar, cu toate acestea, nu s-au linistit.

Marian Visan, primarul comunei Izvoarele, nu are prea multe de declarat si spune ca rudele celor doi au venit la el si i-au cerut adeverinte de venit pentru spital. Dar precizeaza: „Mai demult eu i-am spus lui nea Nicolae (tatal lui Duminica – n.r.) sa aiba grija unde paste oile, ca oamenilor le-a ajuns cutitul la os cu seceta asta si nu se stie cum vor reactiona“.

Agresorul: „Am vrut sa-i omor, dar n-am putut!“

Conform politistilor, agresorul este Marin Ungureanu. Acesta declara ca el a avut tot dreptul sa-i bata pe pe cei doi. „I-am vazut ca intra cu oile pe pasunea mea de pe prispa casei, ca se vede de-aci. Normal ca am simtit ca mi se urca singele la cap. M-am si repezit sa-i prind acolo, asa ca mi-am luat cu mine o furca, fiindca nu puteam sa plec cu miinile goale, nu?! Si, ajuns acolo, normal ca am tabarit pe ei si i-am batut. Am vrut sa-i omor, dar n-am putut!“, spune el. Nu se teme de puscarie pentru ca este sigur ca „l-or fi luat ei pe Bivolaru, dar pe mine nimeni nu ma baga la zdup!“. Cit priveste starea celor doi raniti, Marin Ungureanu spune ca nu-l intereseaza: „Daca a murit vreunul, sa-l ia popa, iar viul sa-l ia militianul!“.

Respectivul caz nu a fost relatat in buletinul de presa pe care IJP Olt il concepe zilnic in legatura cu evenimentele de natura infractionala. Comisarul – sef al inspectoratului, Florian Baicea, a explicat „omiterea“ incidentului din cadrul buletinul de presa prin faptul ca s-a considerat inoportuna publicarea sa!?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS