22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHotii au „grija“ de buzunarele noastre

Hotii au „grija“ de buzunarele noastre

Sapte persoane au fost prinse in flagrant luni in timp ce comiteau diverse infractiuni. Aurelia B., de 25 de ani, din Corabia, judetul Olt, a fost surprinsa de politisti in Tirgul de saptamina Romanesti, in timp ce incercau sa fure din geanta unei femei suma de 4.000.000 de lei. Tinara a fost introdusa in arest pe baza de ordonanta de retinere, urmind sa fie prezentata Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova si Judecatoriei Craiova, in vederea emiterii mandatului de arestare preventiva pentru comiterea infractiunii de tentativa de furt.

Pina la Pasti mai sint aproximativ doua saptamini, iar hotii au inceput sa dea iama prin tirguri si piete. Pentru a nu fi victimele acestora, politistii recomanda sa fim atenti la genti si la modul de manipulare a banilor.

„Avind in vedere ca se apropie Sarbatorile Pascale, pentru a nu deveni victimele hotilor de buzunare, le recomandam cetatenilor sa fie atenti la modul de manipulare a banilor atunci cind se afla la cumparaturi in locuri aglomerate. Dupa efectuarea cumparaturilor, portmoneul sa nu fie pus in aceeasi plasa sau la suprafata, ci in buzunare interioare, inchise cu nasturi, capse. De asemenea, cind se afla in mijloacele de transport in comun sau in statii, cetatenii sa priveasca cu atentie persoanele dubioase din jurul lor. Gentile, posetele sa fie purtate linga corp sau la subrat. Telefoanele mobile sa fie purtate in porturi speciale sau in geanta, si nu in buzunare exterioare. Recomandam cetatenilor sa se uite cu atentie in jur, pentru a retine cit mai multe semnalmente, astfel incit sa poata identifica autorii dupa fotografiile aflate in albumele speciale ale politiei“, a declarat Dragos Radulescu, inspector principal in cadrul Compartimentului de prevenire a criminalitatii al Inspectoratului Judetean de Politie Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS