17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGregorian Bivolaru a fost arestat preventiv 29 de zile pentru comiterea de perversiuni sexuale

Gregorian Bivolaru a fost arestat preventiv 29 de zile pentru comiterea de perversiuni sexuale

Liderul Miscarii pentru Integrare Spirituala in Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, a fost arestat preventiv luni seara sub acuzatia de intretinere de raporturi sexuale cu o minora adepta a MISA si perversiuni sexuale.

Potrivit unui comunicat al Curtii de Apel Bucuresti, in perioada 2002 – 2004, Bivolaru s-a folosit de influenta sa din cadrul miscarii pentru a intretine raporturi sexuale si de perversiune sexuala cu o minora. Acesta i-a oferit minorei si alte foloase in acest scop, fapte ce contravin prevederilor OUG nr.143/2002 si se pedepsesc cu inchisoarea de la trei la 12 ani.

De asemenea, a fost inceputa urmarirea penala impotriva lui Gregorian Bivolaru sub aspectul savirsirii tentativei de trecere frauduloasa a frontierei de stat a Romaniei.

Liderul MISA a incercat duminica sa iasa fraudulos din tara pe la Vama Nadlac, judetul Arad. In acest scop, el a fost calauzit de Farkas Ferenc Zsolt, vames la Sfintu Gheorghe. Farkas este cercetat penal in prezent pentru trafic cu migranti.

Gregorian Bivolaru a fost retinut in timp ce incerca sa treaca frontiera pe la Nadlac. El a fost audiat luni seara aproape trei ore de procurorii Parchetului de pe linga Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce ulterior a fost prezentat Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Vamesul care i-a inlesnit tentativa de trecere frauduloasa a frontierei a fost arestat preventiv pentru 12 zile.

Vamesul care il insotea pe Bivolaru a recunoscut ca voia sa-l scoata ilegal din tara

Vamesul care il insotea pe Gregorian Bivolaru a recunoscut ca voia sa-l scoata pe acesta ilegal din tara. Dupa cum se arata intr-un comunicat al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), de asemenea, au fost indentificate si alte patru persoane care se aflau duminica alaturi de liderul Miscarii pentru Integrare Spirituala in Absolut (MISA), in momentul cind acesta a fost depistat la punctul de trecere a frontierei Nadlac. Bivolaru a fost retinut duminica, in jurul orelor 20.30, cind, ajutat de Farkas Ferencz Zsolt, lucrator vamal din Sfintu Gheorghe, intentiona sa paraseasca ilegal tara prin trecerea frauduloasa a frontierei. Farkas si Bivolaru au fost observati de catre Gheorghe Porubszki, din cadrul Directiei Regionale Vamale Arad. Vamesul le-a cerut celor doi sa prezinte actele de indentitate deoarece se aflau intr-un spatiu in care accesul era restrictionat. Cei doi au refuzat sa se legitimeze, au parasit cladirea, iesind pe sensul de intrare in tara, insa si-au continuat drumul catre granita romano-ungara.

Recunoscindu-l pe Bivolaru, Porubszki i-a urmarit si a solicitat sprijinul lucratorului Politiei de Frontiera, Stefan Mateiasi, impreuna cu care i-a oprit pe cei doi in fata sediului si i-a invitat inauntru, spre identificare. Cu acesta ocazie, s-a constatat ca barbatii erau Gregorian Bivolaru si Farkas Ferencz Zsolt, de 35 de ani, din Covasna. Gregorian Bivolaru avea pe cap o peruca neagra. Intrebati fiind despre motivul prezentei lor in acea zona, fara a avea efectuate formalitatile de iesire din Romania, Ferencz Zsolt a recunoscut faptul ca intentiona sa-l ajute pe Gregorian Bivolaru sa iasa ilegal din Romania.

Extinzind cercetarile, politistii de frontiera au stabilit ca Ferencz Zsolt, in cursul zilei de duminica, efectuase o scurta excursie in Ungaria, insotit de cetateana romana Camelia C., de 29 de ani. Ulterior, cei doi s-au intors in Romania si s-au intilnit cu Gregorian Bivolaru in zona de frontiera. De aici, Ferencz, impreuna cu femeia si alti trei barbati (un roman, Ionut P., de 29 ani, o persoana cu dubla cetatenie, romano-italiana, Catalin C., de 34 de ani, si un cetatean italian, Alessandro T., de 44 de ani), l-au preluat pe Bivolaru cu o masina Volkswagen, inmatriculata in Covasna, si l-au lasat intr-o statie PECO, aflata in apropierea punctului de trecere Nadlac. Uterior, cele cinci persoane (cei trei babati, femeia si lucratorul vamal) s-au prezentat pentru a iesi din tara prin punctul de trecere a frontierei Nadlac, oprind masina in zona magazinelor Duty Free. Gregorian Bivolaru s-a deplasat pe jos, pe linga tonetele de control de pe sensul de iesire din tara, si s-a intilnit cu Ferencz, care urma sa-l conduca pina la masina. In masina Volkswagen a fost descoperita, pe bancheta din spate, o carte de identitate, o legitimatie de ziarist si un certificat eliberat de Federatia Internationala a Jurnalistilor, toate documentele apartinind lui Gregorian Bivolaru. Lui Ferencz Zsolt i s-a intocmit dosar penal pentru savirsirea infractiunii de trafic de migranti, aceeasi masura aplicindu-i-se si lui Gregorian Bivolaru, pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat. De asemenea, au fost retinute si celelalte pesoane care ii insoteau pe Bivolaru si pe vames.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS