9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFost inspector de la Administratia Financiara Craiova, acuzat de fals si delapidare

Fost inspector de la Administratia Financiara Craiova, acuzat de fals si delapidare

Ilie Mitran, de 56 de ani, a indeplinit functia de inspector de specialitate gr.I in cadrul Administratiei Financiare Craiova. Avind printre atributiile sale de serviciu si incasarea creantelor bugetare, inspectorul a profitat de ocazie ca sa-si insuseasca o parte din sume.

Bani publici

pentru uz personal

Cu privire la activitatea inspectorului mentionat, Serviciul de Colectare – Executare Silita – Persoane Juridice din cadrul Administratiei Finantelor Publice a municipiului Craiova a intocmit doua note de constatare (pe 23 noiembrie 2001 si 10 ianuarie 2003), in cuprinsul carora s-a retinut faptul ca, in perioada ianuarie 2000 – ianuarie 2001, Mitran a bagat mina in bugetul statului. Incalcindu-si atributiile de serviciu, acesta fie nu a depus, fie a depus cu mare intirziere mai multe sume de bani incasate de la diversi agenti economici cu titlul de impozite, taxe, penalitati etc., insusindu-si banii cuveniti bugetului de stat. Pentru a-si acoperi fapta, a intocmit in fals copia actului justificativ de incasare, astfel incit agentul economic platitor intra in posesia originalului chitantei, in care se mentiona suma incasata in mod real, iar pe copia falsificata a chitantei – pe care o depunea la Administratia Financiara Craiova – era trecuta o suma mai mica. Prejudiciul total creat bugetului statului, astfel cum a fost reclamat de Administratia Financiara Craiova, se ridica la 137.674.614 lei.

Avea nevoie de bani pentru medicamente

Dat afara de la serviciu, Ilie Mitran a recunoscut cu sinceritate ca isi insusise sumele respective, sustinind ca banii ii erau necesari ca sa-si cumpere medicamente, fiind bolnav. Procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova nu s-au lasat induiosati de explicatie, dispunind, cu citeva zile in urma, trimiterea lui in judecata pentru savirsirea infractiunilor de fals intelectual, uz de fals si delapidare. Codul Penal prevede sanctiuni de pina la 15 ani de inchisoare pentru aceste infractiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS