21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFiica judecatorului Badea, tilharita de un boschetar

Fiica judecatorului Badea, tilharita de un boschetar

Autorul tilhariei iesise doar de doua saptamini din inchisoare

Craioveanca Larisa Olivia Badea, fiica judecatorului Ion Badea de la Sectia Penala a Tribunalului Dolj, a fost victima unei tilharii. In seara de 24 martie, in jurul orei 20.30, tinara, care se indrepta spre casa, a fost „ochita“ de un hot. Individul a urmarit-o citeva sute de metri, apoi, cind ea a ajuns in blocul unde locuieste – pe Calea Bucuresti, in apropierea complexului Rotonda – a intrat dupa ea. Ajungind-o pe casa scarilor, tilharul s-a repezit asupra ei si i-a smuls poseta, apoi a rupt-o la fuga. Larisa Olivia Badea s-a luat dupa el, strigind „Sariti, hotii!“, dar nimeni nu i-a sarit in ajutor, desi mai multe persoane au urmarit scena. Pina la urma, hotul a disparut in noapte cu tot cu poseta.

Inapoi dupa gratii

Victima tilhariei a depus o plingere in acest sens la Sectia 3 Politie Craiova, estimind valoarea prejudiciului la cinci milioane de lei. Politistii au inceput investigatiile, reusind sa-l identifice pe autorul infractiunii. Costica Trifan, de 20 de ani, a fost retinut de oamenii legii vineri, in jurul orei 15.00. In timpul desfasurarii anchetei, Trifan si-a recunoscut fapta.

Procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj l-au prezentat simbata dimineata in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva pentru savirsirea infractiunii de tilharie. Un judecator al Tribunalului Dolj, magistrat al Sectiei Penale in cadrul careia activeaza si tatal victimei, – a emis pe numele lui Costica Trifan un mandat de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile.

Autorul tilhariei s-a intors in spatele gratiilor, dupa doar doua saptamini de libertate, fiind eliberat pe 10 martie din Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, unde isi ispasise o pedeapsa privativa de libertate pentru mai multe furturi. De aceasta data, risca sa ramina in inchisoare, pentru tilharie, intre cinci si 20 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS