16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Oda elevei Mischie!

• Faxul Directiei de Protectie Sociala Gorj a intoxicat ieri redactiile ziarelor cu comunicate despre fiica baronului de Gorj, intitulate: „Mischie Ioana – un elev de exceptie“ • Dupa ce subalternii i-au compus melodii tatalui, profesorii gorjeni au ajuns sa semneze imnuri inchinate fiicei • Dirigintele si profesoara de romana a elevei Mischie se intrec in a emite comunicate de presa despre inteligenta nemaivazuta a primului elev al Gorjului

Cultul personalitatii propavaduit de familia Mischie la adresa propriilor membri a intrecut ieri orice limita. Profesorii fiicei baronului de Gorj s-au transformat intr-un adevarat aparat de propaganda, menit sa-i faca imagine fiicei lui Mischie. Redactiile mai multor publicatii s-au trezit cu comunicate de presa intitulate: „Mischie Ioana – un elev de exceptie“, semnate de dirigintele Ion Malaescu. Profesoara de limba romana nu s-a lasat nici ea mai prejos si a redactat un comunicat cu titlul „Ce vina are Marionela Mischie?“. Profesoara isi motiveaza gestul „in virtutea dreptului la informare corecta a cititorilor“. Directorul Directiei de Protectie Sociala a confirmat ca in spatele acestei propagande este Sanda Mischie.

Intrucit comunicatul „Ioana Mischie- un elev de exceptie“ a fost trimis de la Directia de Protectie Sociala, fosta Inspectie pentru Handicapati, primul gind a fost ca Ioana Mischie este vreuna dintre elevele cu deficiente si care a inregistrat rezultate deosebite la concursuri scolare, fiind doar o coincidenta de nume. Situatia a fost lamurita de directorul Tiberiu Tataru, care a confirmat ca Ioana Maria, alintata Marionela, este chiar fiica familiei Mischie. Comunicatul este o reactie, dupa ce presa a relatat cum a fost contestata nota obtinuta de eleva Ioana Mischie, pentru ca aceasta sa ocupe primul loc la faza judeteana la Olimpiada la limba romana si sa se califice la faza nationala, desi inainte de recorectarea lucrarilor obtinuse doar locul trei.

„… o fiinta harnica, delicata si exagerat de modesta“

Comunicatul de presa este redactat intr-un stil pompos, pe linga rezultatele la invatatura realizindu-se si o caracterizare a fiicei lui Mischie. „Ioana Mischie invata din placere, avind un stil propriu. Are repulsie fata de constringere si face totul din convingere. Cultiva sentimentul de prietenie cu o rara dezinvoltura, este iubita de colegi, fiind o fiinta harnica, delicata si exagerat de modesta. Nu cunoaste ura, dar ii dispretuieste pe cei rai si pe impostori“, sint citeva dintre frazele in care este caracterizata eleva Mischie.

Comunicatul este semnat de dirigintele acesteia, profesorul Ion Malaescu. Mai sint enumerate toate „rezultatele deosebite“ obtinute de Ioana Mischie la concursurile si olimpiadele scolare. Comunicatul se incheie cu specificatia ca, in prezent, „se pregateste pentru faza nationala a Concursului «Mihai Eminescu», care se desfasoara la Galati, in perioada 5-9 aprilie. Ii dorim succes!“

Directorul Directiei de Protectie Sociala Gorj, Tiberiu Tataru, nu a putut spune prea clar de ce este folosit telefonul institutiei pentru a trimite comunicate despre fata lui Mischie.

„A fost dorinta doamnei Sanda Mischie. Stiti, dupa discutiile cu nota de la olimpiada. A fost o rugaminte personala a doamnei Ileana Roventa Micu, directoarea adjuncta a scoalii unde invata fata“, a spus Tiberiu Tataru.

Ileana Roventa Micu este consilier local PSD si, pina la aparitia Legii privind incompatibilitatea, a ocupat postul lui Tataru, fiind sefa Inspectiei pentru Handicapati. Lui Tiberiu Tataru i-a fost greu sa refuze familia Mischie, mai ales ca saptamina trecuta a fost numit sef al organizatiei de tineret a PSD Gorj.

„Ce vina are Marionela Mischie?“

Ca si cum un singur comunicat de presa nu ar fi fost de ajuns, altul, semnat de data aceasta de profesoara de limba romana, Maria Panduru, a inceput sa circule prin redactii. Profesoara incearca sa explice ca discutiile care au aparut in jurul ascensiunii de pe locul trei pe locul intii la olimpiada au zdruncinat „echilibrul sufletesc al unui copil care n-a facut rau nimanui“.

Directorul Scolii „Constantin Savoiu“ , profesorul Ion Pera, spune ca stie despre initiativa colegilor sai si ca ideea a apartinut intregului colectiv de profesori, pentru a o proteja de Ioana Mischie de rautatile presei. „Fata se pregateste pentru olimpiada si e tracasata. Are nevoie de liniste. E un copil de exceptie, poate cel mai cuminte din scoala“, a spus si directorul Ion Pera. Acesta sustine ca familia Mischie nu a avut nici un amestec in redactarea comunicatelor si initiativa a fost doar a cadrelor didactice, care vor sa o ajute pe Ioana sa treaca peste aceasta perioada dificila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS