16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGENERAL COMI- paguba de o jumatate de miliard in conturile Consiliului Judetean Dolj

GENERAL COMI- paguba de o jumatate de miliard in conturile Consiliului Judetean Dolj

• Societatea Comerciala de Lucrari Drumuri si Poduri (SCLDP) a
consiliului judetean a prestat gratis pentru GENERAL COMI lucrari de reparatii la un drum judetean, prejudiciind CJ Dolj cu o jumatate de
miliard de lei • Vinovati au fost declarati directorii SCLDP, care ar putea raspunde administrativ si penal • Conducerea societatii a indus in eroare inclusiv inspectorii Curtii de Conturi

Serviciul de Audit Intern al Consiliului Judetean (CJ) Dolj a finalizat ancheta desfasurata la Societatea Comerciala de Lucrari Drumuri si Poduri (SCLDP), in legatura cu unele lucrari pe care aceasta le-a efectuat pe un drum judetean fara sa taie facturi catre societatea GENERAL COMI SA. Auditul intern a stabilit ca SCLDP a executat, in perioada 3-10 octombrie 2001, lucrari de reparatii cu utilajul Wirtgen 2500 pe drumul judetean 606C, Grecesti-Argetoaia, intre kilometrii 32-34 si 38-39 (este vorba de 3,6 kilometri), fara sa intocmeasca o situatie de lucrari, sa factureze si sa incaseze banii de la firma GENERAL COMI, cea care cistigase o licitatie pe bani publici pentru repararea tronsonului amintit. Societatea patronata de Victor Bica este cunoscuta mai ales prin numeroasele contracte pe bani publici cistigate la licitatiile organizate de CJ Dolj. Seful auditului intern, Constantin Leonte, a precizat ca de incalcarea Legii contabilitatii se fac vinovati cei de la SCLDP, deoarece banii pentru lucrarile efectuate nu au fost inregistrati si nici incasati.

Directorii SCLDP ar putea raspunde penal

Dupa verificarea documentelor, s-a descoperit ca societatea consiliului judetean efectuase, la vremea respectiva, lucrari pe gratis pentru GENERAL COMI in valoare de aproape 340 de milioane de lei. Valoarea actualizata a lucrarilor, pentru care SCLDP a fost obligata de organele de control sa emita factura, depaseste insa o jumatate de miliard de lei.

Presedintele CJ Dolj, Ion Voiculescu, a precizat ca responsabilii din cadrul SCLDP, adica directorul general Florin Diaconu (care se va pensiona incepind cu 1 aprilie), precum si directorul tehnic si cel economic, vor suporta sanctiuni administrative. Pentru ca nu au inregistrat in contabilitate sumele mentionate, ei ar putea raspunde insa si penal. Reamintim ca, in urma sesizarilor consilierilor judeteni, SCLDP a fost verificata inclusiv de inspectorii financiari ai Curtii de Conturi, insa acestia nu au gasit nimic deoarece nu li se prezentasera anumite documente. In urma acestei anchete, toate contractele de lucrari incheiate de SCLDP vor fi verificate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS