17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectorul Spitalului din Strehaia, acuzat ca ar fi lasat paralizata o femeie

Directorul Spitalului din Strehaia, acuzat ca ar fi lasat paralizata o femeie

Ana Mohora, de 42 de ani, din Strehaia – Mehedinti, sustine ca a ramas paralizata in mai anul trecut dupa o infiltratie cu xilina si hidrocortizon, care ar fi fost efectuata gresit de dr. Arcadie Gavrilita, directorul Spitalului Orasenesc Strehaia. Cu toate ca a trecut aproape un an de la acel nefericit eveniment, timp in care Ana Mohora a cerut in mai multe rinduri organelor abilitate pedepsirea dr. Gavrilita pentru culpa medicala, femeia sustine ca nu a primit pina in prezent nici un raspuns. Redam in continuare continutul integral al scrisorii trimise de Ana Mohora pe adresa redactiei noastre.

„Pe 21 mai 2003 am ramas paralizata in urma unei infiltratii facute de dr. Arcadie Gavrilita, medic internist la Spitalul Strehaia. La prima intepatura pe care mi-a facut-o eu am tipat foarte tare vazind ca nu este in regula ceva, dar acest doctor nu a vrut sa inteleaga si mi-a zis sa ma aplec si m-a intepat a doua oara, moment in care am lesinat in pat. In cursul acelei zile, dr. Gavrilita nu a mai trecut pe la mine sa vada ce fac. Seara, medicul de garda a constatat ca sint paralizata de ambele picioare si mi-a pus o sonda ca sa pot urina – pentru ca imi paralizase si vezica. Abia pe 23 mai, la interventia sotului meu, dr. Gavrilita – care in tot acest timp nu se mai deranjase sa treaca pe la mine sa ma intrebe de sanatate – m-a trimis la spitalul din Severin, cu o asistenta pe care dinsul o invatase sa caute alt medic neurolog, care a trimis salvarea si asistenta inapoi, iar pe mine la Bucuresti, unde am stat internata doua luni. Si acum sint nenorocita din cauza acestui doctor, care zice ca are relatii si nu pateste nimic. Lucrurile stau asa pentru ca un domn de la Politia Strehaia, pe nume Dan Chirila, a inceput o ancheta foarte corecta, dar cind era ancheta la jumatate, i-a fost luat dosarul acestui domn de la politie, probabil de un sef al dinsului, la interventia doamnei Gavrilita Minodora, sotia doctorului vinovat.

De atunci nu se mai aude nimic. Va rog sa declansati o ancheta pentru a afla adevarul, pentru a scoate din spital pe acest medic care mai poate nenoroci in continuare si alti oameni. Cer sprijinul dumneavoastra deoarece sotia acestuia se ocupa numai cu influentarea oamenilor cu functii de raspundere, asa cum dinsa se lauda“.

Dr. Gavrilita respinge acuzatiile

Dr. Arcadie Gavrilita a respins acuzatiile si sustine ca femeia este manipulata: „Bolnava s-a internat, nu pentru prima oara, la Spitalul Strehaia pentru dureri de spate si i-am facut, pentru a-i calma durerile, aceasta infiltratie cu xilina si cu hidrocortizon. In momentul infiltratiei, probabil din cauza ca pacienta s-a miscat, a facut aceasta parapareza. Dar xilina poate sa dea o amorteala pe partea pe care se face infiltratia. Ea a facut paralizia pe ambele parti. Aceasta infiltratie nu putea sa-i dea decit o amorteala tranzitorie, asa cum se intimpla si dupa extractiile dentare, in nici un caz o paralizie la ambele membre. Asta este o prostie. Bolnava a fost influentata de anumite persoane, care s-au laudat ca imi iau dreptul de libera practica si tot umbla sa-mi faca probleme. Cu amenintari, cu presa locala. Cazul a aparut si la Colegiul Medicilor, am fost defaimat in toate felurile posibile, procuratura, PNA, toate forurile au fost sesizate in acest sens. Eu ma consider total nevinovat, pentru ca nu exista posibilitatea sa se intimple o paralizie a ambelor membre cind faci o infiltratie, intr-o singura parte, in acest caz in partea dreapta“.

Femeia si-a pierdut increderea in medici

Dr. Alexandru Camenita, seful Clinicii de neurochirurgie de la Spitalul de Urgenta Craiova, i-a propus Anei Mohora sa fie internata pentru citeva zile in clinica craioveana pentru o evaluare a starii de sanatate. „Cazul este destul de grav. Daca bolnava s-a dus la spital pe propriile picioare si a iesit paralizata, este clar ca s-a intimplat ceva in timp ce era internata. Trebuie sa vad pacienta pentru a ma putea pronunta“, a precizat dr. Camenita.

Ana Mohora nu a acceptat sa fie internata nici chiar pentru o perioada scurta, motivind ca este prea marcata de tot ceea ce a indurat in lungile perioade de agonie petrecute prin spitale si ca nu doreste sa le strice copiilor Sarbatorile de Pasti, tirindu-i dupa ea prin spitale. Despre modul in care au solutionat autoritatile mehedintene plingerea formulata de Ana Mohora impotriva directorului Arcadie Gavrilita, va vom tine la curent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS