14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitia a propus trimiterea in judecata a fiului unui judecator craiovean

Politia a propus trimiterea in judecata a fiului unui judecator craiovean

Politistii doljeni au finalizat cercetarile in dosarele celor doua accidente de circulatie savirsite de minori in prima jumatate a lunii februarie. Intr-unul dintre cazuri s-a propus Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj trimiterea in judecata a autorului accidentului, iar in celalalt s-a solicitat procurorilor confirmarea inceperii urmaririi penale.

Iustin C. – conducere fara permis

Pe 9 februarie, un autoturism Mitsubishi inmatriculat in Germania, cu numarul MÜR-Z-766, a intrat pe contrasens si a izbit violent un Opel. Accidentul s-a produs pe strada George Enescu din Craiova, la intrarea in cartierul Craiovita Noua. Atit cei doi ocupanti ai masinii Mitsubishi, cit si cele trei persoane din Opel s-au ales cu rani mai mult sau mai putin grave. Anchetarea cazului s-a soldat si cu o victima colaterala: inspectorul de politie Dumitru Paraschiv, schimbat din functia de sef al Biroului Politiei Rutiere Craiova pentru ca s-a deplasat la locul faptei cu masina tatalui soferului vinovat, un cunoscut judecator de la Curtea de Apel Craiova.

Cercetarile au fost finalizate de politisti pe 19 februarie, dosarul fiind inaintat Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, cu propuneri de punere in miscare a actiunii penale si trimitere in judecata a soferului vinovat, minorul Iustin C., de 17 ani, pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere.

Intrucit oamenii legii nu au reusit sa stabileasca inca daca autoturismul Mitsubishi a fost furat de minor sau i-a fost incredintat de altcineva, politistii doljeni neprimind pina in prezent datele referitoare la proprietarul masinii, informatii solicitate Inspectoratului General al Politiei de Frontiera si prin Biroul National Interpol, s-a propus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor pentru infractiunea de punere in circulatie si conducere pe drumurile publice a unui autoturism neinmatriculat.

Theodor Ciprian T. – furt, conducere fara permis, parasirea locului accidentului

Citeva zile mai tirziu, un alt adolescent de 17 ani care nu poseda permis de conducere a produs un grav accident de circulatie. In noaptea de 13 spre 14 februarie, un autoturism Opel Astra cu numarul de inmatriculare DJ-06-LRN care venea dinspre centrul Craiovei a virat brusc stinga pe podul de la ELECTROPUTERE, a traversat cele trei benzi ale celuilalt sens de circulatie, indreptindu-se catre balustrada de protectie a podului. Autoturismul, avind viteza foarte mare, a trecut la citiva centimetri de stilpul de beton situat pe trotuar, a rupt balustrada pe o lungime de circa opt metri si s-a prabusit in gol de la mai mult de zece metri inaltime. Masina a cazut pe linia de contact a tramvaiului, pe care a rupt-o, apoi a aterizat pe asfaltul strazii de sub pod. Soferul masinii a disparut de la locul accidentului, parasind masina furata.

Si in acest caz, politistii doljeni au reusit sa dezlege misterul persoanei care s-a aflat la volanul Opelului. Pe 17 februarie, dosarul a fost trimis Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova, in vederea confirmarii inceperii urmaririi penale impotriva minorului Theodor Ciprian T., fiul unui preot din Craiova, pentru savirsirea infractiunilor de furt, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis si parasirea locului accidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS