8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPistol ascuns in masina unui severinean la Portile de Fier I

Pistol ascuns in masina unui severinean la Portile de Fier I

Politistii de frontiera au mai depistat un urmarit general si un administrator al unei firme de transport international care baga in buzunar banii clientilor

Politistii din cadrul Biroului de Combatere a Infractionalitatii Transfrontaliere si reprezentantii Serviciului de informatii si protectie interna au depistat pe 22 martie un cetatean roman care intentiona sa introduca ilegal in tara un pistol, ascuns in torpedoul autoturismului sau, marca Ford. In urma cercetarilor, s-a constatat ca este vorba de Marius Daniel, de 29 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care a declarat ca a cumparat pistolul, marca GAMMO, calibrul 4,5 mm, de fabricatie spaniola, fara munitia aferenta, de la un cetatean necunoscut, in scop de autoaparare. „Celui in cauza i s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de detinere ilegala de armament, fapta prevazuta de articolul 279 din Codul Penal.

In prezent, cercetarile sint continuate de Serviciul arme, munitii si substante toxice din cadrul IJP Mehedinti“, a spus subcomisar Mariana Cenea, purtatoarea de cuvint a Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti.

Isi baga in buzunar banii pasagerilor…

Politistii de frontiera de la Portile de Fier I, in colaborare cu omologii lor sirbi de la Punctul Djerdap, au depistat marti un angajat al unei firme de transport international de persoane, care elibera bilete de calatorie la o valoare mult mai mica decit cea platita de clienti, insusindu-si astfel diferenta. Severineanul Dumitru Stancu, de 49 de ani, efectua in calitate de administrator curse pe ruta Drobeta Turnu Severin- Kladovo (Serbia). El elibera bilete de calatorie dus-intors pentru suma de 100.000 de lei de persoana, in realitate calatorii platind fiecare cite 800.000 de lei. Lui Dumitru Stancu i s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscala. Tot marti, in punctul de trecere a frontierei de la Portile de Fier I s-a prezentat pentru efectuarea formatiunilor de frontiera Valentin Sinicolau, de 33 de ani, din Dolj. In urma controlului documentelor de calatorie, politistul de frontiera a constatat ca doljeanul era dat in urmarire generala, avind de executat sapte luni de inchisoare pentru comiterea infractiunii de furt calificat. Doljeanul a fost predat Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti pentru continuarea cercetarilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS