10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFosta conducere a Intreprinderii de Drumuri si Poduri Gorj, cercetata de PNA

Fosta conducere a Intreprinderii de Drumuri si Poduri Gorj, cercetata de PNA

• Dupa ce contracta lucrari de la Consiliul Judetean Gorj, intreprinderea de drumuri le ceda unor SRL-uri carora le mai inchiria si utilaje pe sume modice • In tot acest timp, oamenii erau trimisi in concediu fara plata, din lipsa de activitate • Fostul director Gheorghe Rodeanu a fost promovat director in cadrul Consiliului Judetean Gorj

Gheorghe Rodeanu, fostul director al Intreprinderii de Drumuri si Poduri Gorj, si directorul economic al aceleiasi societati, Gheorghe Gaman, sint cercetati de Parchetul National Anticoruptie (PNA) pentru abuz in serviciu. In doi ani de activitate, prejudiciul adus de cei doi directori societatii a ajuns la zeci de miliarde de lei. „Dosarul a fost in cercetare la IJP, dar a fost declinata competenta si a fost trimis la PNA“, a spus subcomisar Cornelia Micu, purtatoarea de cuvint a Inspectoratului Judetean de Politie Gorj. Cei doi directori sint cercetati pentru ca, dupa ce au incheiat contracte de reabilitare a drumurilor cu Consiliul Judetean Gorj, au incredintat lucrarile unor SRL-uri. In acest fel, mai multe societati au beneficiat de miliarde de lei prin incredintari directe ale unor lucrari, care prin contract ar fi trebuit sa fie realizate de Intreprinderea de Drumuri si Poduri Gorj. In tot acest timp, cei 386 de angajati erau trimisi in concediu fara plata, din lipsa de activitate.

Mai multe firme au participat la impartirea „tortului“

In urma unui control realizat de Camera de Conturi Gorj s-a ajuns la concluzia ca banii publici ajungeau in conturile unor societati cu raspundere limitata. Printre societatile cu care Intreprinderea de Drumuri si Poduri a facut afaceri se numara CRECOMPANY SRL, patronata de omul de afaceri Ion Cretoiu, careia i-a fost cedata o lucrare de 1,2 miliarde de lei. Conform ordinului ministrului, era interzisa cedarea lucrarilor dupa ce Societatea de Drumuri si Poduri le obtinuse prin incredintare directa. O alta societate cu care s-au facut afaceri a fost SC CONPRETUR SRL, care a incasat 4,5 miliarde de lei. Gheorghe Rodeanu a facut afaceri si cu societatea nepotului sau, Bogdan Ciuncanu, SC RADUVAL SRL, de la care a inchiriat utilaje. Pe lista mai apar societatile EXECUTIV SRL si MAGICO TRADING, ultima apartinind omului de afaceri Mugurel Surupaceanu, de la care intreprinderea de drumuri cumpara utilaje defecte, pe care ulterior incerca sa le repare. Mugurel Surupaceanu spune insa ca achizitia nu este supusa cercetarii si utilajele au fost functionale. Pentru toate aceste „realizari“, dupa ce nu a mai fost director la Intreprinderea de Drumuri si Poduri, Gheorghe Rodeanu a fost numit director in cadrul Consiliului Judetean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS