17 C
Craiova
vineri, 10 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Presedintele Tribunalului Olt, in atentia procurorilor craioveni

Presedintele Tribunalului Olt, in atentia procurorilor craioveni

Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova s-a sesizat din oficiu cu privire la dubla identitate a presedintelui Tribunalului Olt – Buca Constantin in scripte si Mereanu Constantin in buletin -, urmind sa verifice daca activitatea sa de judecator desfasurata sub un alt nume decit cel real are caracter penal.

„In urma articolelor din Gazeta de Sud referitoare la presedintele Tribunalului Olt, ne-am sesizat din oficiu cu privire la aspectele aratate in ziar. Sesizarea are numarul 1744/VIII/2/2004 din 18 martie si a fost repartizata Sectiei de Urmarire Penala din cadrul institutiei noastre, care urmeaza sa faca o serie de verificari, pentru a vedea daca faptele judecatorului imbraca aspecte penale“, a precizat procurorul-inspector Elisabeta Dragut, purtatoarea de cuvint a Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova.

„Prezenta declaratie constituie act public si raspund, conform Legii penale, pentru inexactitatea datelor“

Primul dintre aspectele avute in vedere de procurori se refera la hotaririle judecatoresti si toate documentele Tribunalului Olt semnate de presedintele instantei cu numele Constantin Buca, desi isi schimbase acest nume. Printre aspectele verificate de procurorii Parchetului Curtii de Apel Craiova nu este exclus sa se afle si declaratia de avere data pe propria raspundere de presedintele Tribunalului Olt la 30 mai 2003 si inaintata Ministerului de Justitie, fiind afisata pe pagina de internet a ministerului (www.just.ro). In amintita declaratie de avere, judecatorul a mentionat in mod eronat ca se numeste Buca F. Constantin – desi in noul sau act de identitate scria de mai bine de un an ca poarta numele Mereanu F. Constantin – apoi a semnat exact sub fraza „Prezenta declaratie constituie act public si raspund, conform Legii penale, pentru inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bogații de la Piețe și Târguri

Bogații de la Piețe și Târguri. Directorii de la Pieţe au averi însemnate. Administratorul societăţii, Alin Mărăcine (stânga) pare, totuşi, mic copil pe lângă directorul tehnic Claudiu Neagoe (centru) şi directorul de dezvoltare Marian Viorel Marin (dreapta).

ȘTIRI GdS

Bogații de la Piețe și Târguri

Bogații de la Piețe și Târguri. Directorii de la Pieţe au averi însemnate. Administratorul societăţii, Alin Mărăcine (stânga) pare, totuşi, mic copil pe lângă directorul tehnic Claudiu Neagoe (centru) şi directorul de dezvoltare Marian Viorel Marin (dreapta).

Număr record de internări la Infecţioase Craiova. S-a depăşit...

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova are, în prezent, cei mai mulţi pacienţi internaţi de la începutul pandemiei. Infecţioasele au...

Părinte, umilit la ISJ Dolj: S-a terminat programul, mai...

Părinte, umilit la ISJ Dolj: S-a terminat programul, mai staţi?

Primăria Târgu Jiu a primit un teren lângă Parcul...

Primăria Târgu Jiu a primit, prin donație, un teren lângă Parcul Coloanei Fără Sfârșit. Terenul a fost donat...

Scapă Complexul Energetic Oltenia de faliment?

Complexul Energetic Oltenia (CEO) mai are câteva săptămâni la dispoziție pentru finalizarea Planului de restructurare și decarbonare. Documentul...

Horoscopul de weekend

BerbecIeși din zona ta de confort și nu te mai gândi că nu ești pregătit să faci schimbări, să ții piept unor...