7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPresedintele Tribunalului Olt, in atentia procurorilor craioveni

Presedintele Tribunalului Olt, in atentia procurorilor craioveni

Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova s-a sesizat din oficiu cu privire la dubla identitate a presedintelui Tribunalului Olt – Buca Constantin in scripte si Mereanu Constantin in buletin -, urmind sa verifice daca activitatea sa de judecator desfasurata sub un alt nume decit cel real are caracter penal.

„In urma articolelor din Gazeta de Sud referitoare la presedintele Tribunalului Olt, ne-am sesizat din oficiu cu privire la aspectele aratate in ziar. Sesizarea are numarul 1744/VIII/2/2004 din 18 martie si a fost repartizata Sectiei de Urmarire Penala din cadrul institutiei noastre, care urmeaza sa faca o serie de verificari, pentru a vedea daca faptele judecatorului imbraca aspecte penale“, a precizat procurorul-inspector Elisabeta Dragut, purtatoarea de cuvint a Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova.

„Prezenta declaratie constituie act public si raspund, conform Legii penale, pentru inexactitatea datelor“

Primul dintre aspectele avute in vedere de procurori se refera la hotaririle judecatoresti si toate documentele Tribunalului Olt semnate de presedintele instantei cu numele Constantin Buca, desi isi schimbase acest nume. Printre aspectele verificate de procurorii Parchetului Curtii de Apel Craiova nu este exclus sa se afle si declaratia de avere data pe propria raspundere de presedintele Tribunalului Olt la 30 mai 2003 si inaintata Ministerului de Justitie, fiind afisata pe pagina de internet a ministerului (www.just.ro). In amintita declaratie de avere, judecatorul a mentionat in mod eronat ca se numeste Buca F. Constantin – desi in noul sau act de identitate scria de mai bine de un an ca poarta numele Mereanu F. Constantin – apoi a semnat exact sub fraza „Prezenta declaratie constituie act public si raspund, conform Legii penale, pentru inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS