11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConstantin Mereanu, presedintele Tribunalului Olt, isi ascunde identitatea de doi ani

Constantin Mereanu, presedintele Tribunalului Olt, isi ascunde identitatea de doi ani

Cunoscut drept Constantin Buca, presedintele Tribunalului Judetean Olt se numeste, de fapt, Constantin Mereanu de aproape doi ani. Cu toate acestea, chiar si acum, pe placuta de pe biroul sau scrie Constantin Buca. Sa nu mai vorbim ca, desi conform buletinului, certificatului de nastere si celui de casatorie, se numeste Mereanu, in toate actele oficiale legate de exercitarea profesiei si a functiei, presedintele Tribunalului Judetean Olt foloseste numele Buca si date dintr-un buletin care nu mai este valabil.

Misterele justitiei

Despre cum a devenit presedintele Tribunalului Olt proprietarul unui Mercedes C-180 s-a mai scris. Cu doi martori si cu un judecator extrem de intelegator cu situatia creata, pe care il cheama acum Ion Barbu. Inainte de 1989, Ion Barbu a fost ofiter de militie si purta numele de Caraliu. Dupa toate probabilitatile, Ion Barbu, fost Caraliu, l-a judecat pe Constantin Mereanu, fost Buca. Pare un paradox. Dar nu este. Si, mai nou, justitia din Olt se confrunta cu o serie de ciudatenii despre care mai-marii de la Craiova si Bucuresti se crucesc. Va ramine oricum un mister reactia sefului de personal din Ministerul Justitiei la vederea actelor care atestau identitatea presedintelui Tribunalului Olt. Omul din fata sa semnase in dreptul numelui de Buca state de plata, delegatii, numiri etc., etc… Buca este Mereanu. Foarte bine. Dar datele mai coincid? Mereanu are alte date in buletin.

Sotia e de vina

Pentru toate acestea, Constantin Mereanu, fost Buca, da vina pe sotia sa. „La un moment dat, sotia s-a implicat in schimbarea numelor in familie. Cind a trebuit sa-mi preschimb buletinul in anul 2002, in vara, am sesizat ca in certificatul de nastere si in certificatul de casatorie ma numeam Mereanu si, obligatoriu, in cartea de identitate mi-au trecut noul nume“, spune presedintele Tribunalului. Asa sa fie? Chiar poate sotia fiecaruia dintre noi sa ne schimbe numele ca pe ciorapii din sertar? Sau asta nu este valabila decit in cazul presedintilor de tribunal. Si daca tot ne-am schimbat numele, de ce n-am declarat public acest lucru? De ce, domnule presedinte? Ce se ascunde de fapt in spatele acestei asa-zise ambiguitati?

Ce inseamna dubla identitate?

Este ilegala situatia presedintelui Tribunalului Olt? Este posibil ca zecile, sutele de dosare in care a judecat si semnat cu numele de Buca Constantin cind, de fapt, se numea Mereanu sa fie clasate si judecate? Este posibil ca petentul Buca Constantin, din dosarul 13435 de la Judecatoria Slatina, sa fi fost, de fapt, Constantin Mereanu? Este posibil orice in Romania?

De azi, presedintele vrea iar Buca

Constantin Mereanu va incepe chiar azi demersurile cu privire la schimbarea numelui din Mereanu in Buca.

„Vreau sa revin la vechiul nume pentru ca nu m-am dezis niciodata de el. Ceea ce s-a intimplat este o conjunctura nefericita si nu mai vreau sa dau curs la speculatii. Mi-am facut singur viata grea!“, a spus ieri presedintele Tribunalului Olt. Totul este foarte simplu. Si daca pina acum s-a putut, de ce nu s-ar putea mereu? Cine si-ar permite acum un scandal cu zeci, sute de oameni cerind, poate pe buna dreptate, redeschiderea dosarelor in care s-au judecat?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS