10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccidentata pe trecerea de pietoni pentru ca soferul... se grabea

Accidentata pe trecerea de pietoni pentru ca soferul… se grabea

Monica Popa, de 23 de ani, a fost accidentata ieri-dimineata pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Calea Bucuresti din Craiova. Ea se angajase in traversarea strazii, dinspre piata de flori spre Policlinica de Stomatologie. Pe linia de tramvai venea in acel moment un autoturism Volkswagen, cu numarul Roma 8D7055, condus de Ionut Adrian Cotocea, de 20 de ani. Soferul nu a respectat indicatorul de ocolire la dreapta din capatul scuarului de tramvai si a luat-o pe „scurtatura“ pentru ca se… grabea, iar cele doua benzi de circulatie erau ocupate de mai multe autovehicule. Toate acestea stationau tocmai pentru a acorda prioritate tinerei care traversa regulamentar. Cotocea nu a observat-o si a lovit-o in plin. El si proprietarul autovehiculului, care se afla in dreapta, Iulius Cezar Mladinescu, au coborit speriati sa vada ce s-a intimplat. „Veneau dinspre centru pe linia tramvaiului si pe trecerea de pietoni au lovit-o pe fata. Saraca, nici n-a mai apucat sa tipe“, a spus una dintre floraresele care au vazut accidentul.

Imediat in jurul autovehiculului cu pricina s-au adunat zeci de curiosi. Multi din acestia au devenit agresivi cu tinarul care a provocat accidentul si cu prietenul acestuia. Cei doi au vrut sa ia fata s-o duca la spital. Acest gest a fost interpretat de cei prezenti ca o incercare de fuga de la locul accidentului, iar reactia a fost pe masura, oamenii transformindu-se in justitiarii strazii. Un individ a spart luneta autoturismului, aruncind cu un corp dur. In acel moment, intreaga situatie era pe punctul de a degenera in acte de violenta. Cotocea le-a propus celor de fata altceva:

„Mie-mi tremura picioarele si oricum nu mai pot sa conduc. Sa se urce cineva la volan sa ducem fata asta la spital, sa nu se intimple ceva mai rau“.

Monica a fost internata in Sectia de terapie intensiva. Ea avea citeva leziuni usoare la cap si la un picior, acestea nepunindu-i viata in pericol.

Inspectorul principal, Ionel Sandu, seful Biroului Politiei Rutiere, a precizat: „Circulatia prin statiile tramvaiului, pe linia acestuia, a devenit o practica generala. Problema este alta: in situatii de acest gen exista oricum tensiuni. Publicul trebuie sa-si pastreze calmul pentru a nu se ajunge la stari conflictuale care sa scape de sub control. Din fericire, cazul de fata s-a incheiat fara probleme majore, iar tinara probabil ca va iesi repede din spital si nu vom fi nevoiti sa intocmim inca un dosar penal. Conducatorului auto i-am retinut permisul in vederea suspendarii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS