17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStaicu a dat dosarul procesului Ceausescu pe costumul de vizite al dictatorului

Staicu a dat dosarul procesului Ceausescu pe costumul de vizite al dictatorului

Dinel Staicu, patronul echipei de fotbal Universitatea Craiova, s-a prezentat ieri la Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti (TMTB), pentru a le preda magistratilor o copie dupa dosarul procesului sotilor Ceausescu. In schimb, afaceristul craiovean a primit cadou de la presedintele TMTB, Ion Panaitescu, un costum de in, pe care dictatorul il purta deseori in timpul vizitelor de lucru. Desi se astepta la acest gest, Staicu s-a aratat incintat, cu atit mai mult cu cit el avea deja sapca pe care Nicolae Ceausescu o asorta la respectiva vestimentatie.

„Nu am mai asteptat termenul de saptamina viitoare pentru a duce copia dupa dosar, ca tot aveam drum la Bucuresti. Sint bucuros ca am primit costumul, dar n-a fost o surpriza, pentru ca aceasta a fost una dintre conditiile pe care le-am impus ca sa duc dosarul“, a declarat Dinel pentru cotidianul Gazeta de Sud.

In plus, costumul primit ieri de la Panaitescu va intregi colectia de exponate din perioada antedecembrista pe care patronul „Stiintei“, nostalgic recunoscut al regimului comunist, vrea sa le expuna la Muzeul Epocii de Aur, pe care ar urma sa-l inaugureze vara aceasta, la Scornicesti. „O sa ii trec numele lui Panaitescu la loc de cinste in muzeu pentru aceasta donatie“, a spus Staicu.

Printre obiectele de colectie ale acestuia se afla si un model rar de autoturism Dacia break, o limuzina fabricata in 1989, care ar fi urmat sa completeze parcul auto al fostului dictator si care a fost cumparata de Dinel Staicu in ianuarie 2004, cu 30 de milioane de lei, de la un barbat din Slatina.

In urma sedintei de ieri, magistratii TMTB au declarat incheiata reconstituirea dosarului privind judecarea si condamnarea la moarte a sotilor Elena si Nicolae Ceausescu, procedura declansata pe 15 decembrie 2003, atunci cind s-a anuntat ca actele judiciare originale au disparut. Instanta militara bucuresteana a reconstituit dosarul in baza copiei detinute de Staicu, fiecare act fiind insa recunoscut si asumat de persoanele care il semnasera.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS