10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO tinara a incercat sa iasa din tara folosind o identitate falsa

O tinara a incercat sa iasa din tara folosind o identitate falsa

Politistii de frontiera mehedinteni au depistat o tinara care intentiona sa iasa din tara folosind documente de identitate si de calatorie false. Nicoleta Popescu, de 18 ani, ajutata de Liviu Scelea, de 35 de ani, persoana cu dubla cetatenie, romana si belgiana, a obtinut de la autoritatile mehedintene o carte de identitate si un pasaport.

Cei doi s-au cunoscut in 2001, cind Nicoleta s-a deplasat in Belgia, unde a fost angajata fara forme legale de Liviu Scelea, pentru a avea grija de copiii acestuia. In 2002, tinara a fost depistata cu sedere ilegala de autoritatile belgiene si a fost returnata in tara, fiindu-i suspendat dreptul de folosinta a pasaportului. Pentru a o ajuta pe tinara sa se reintoarca in Belgia, Liviu Scelea a venit in 2003 in Romania si s-a prezentat impreuna cu Nicoleta Popescu la autoritatile competente, solicitind eliberarea documentelor de calatorie si de identitate pentru aceasta. Profitind de asemanarea dintre tinara si fiica sa, Liviu Scelea s-a recomandat drept tatal tinerei, prezentind un certificat de nastere pe numele Liliana Scelea, care apartinea fiicei sale, aflata in Belgia si care nu avea documente eliberate de autoritatile romane. Liviu Scelea i-a facut tinerei o carte de identitate pe numele altei persoane, pe baza careia a obtinut si pasaportul.

Cei doi sint cercetati de politistii de frontiera pentru savirsirea infractiunilor de fals intelectual, fals privind identitatea si uz de fals, respectiv pentru participatie improprie la savirsirea acestei infractiuni. La finalizarea cercetarilor, acestia urmeaza sa fie prezentati Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti cu propunerile corespunzatoare“, a spus subcomisar Mariana Cenea, purtatoarea de cuvint a Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti

Politistii de frontiera mehedinteni nu se lasa mituiti

Un barbat din judetul Neamt a oferit 50 de euro unui politist de frontiera de la Vama Portile de Fier I, pentru a-i permite iesirea din tara. Ion Costescu, de 40 de ani, impreuna cu trei tineri, cu virste cuprinse intre 24 si 25 de ani, toti din judetul Neamt, dorea sa calatoreasca in Italia cu un autoturism Wolksvagen Jetta, fara a indeplini conditiile legale. Sub pretextul ca „a uitat“ suma de 50 de euro in pasaport, Ion Costescu a incercat sa mituiasca politistul de frontiera, pentru a le permite iesirea din tara. Cetateanul este cercetat pentru savirsirea infractiunii de dare de mita, fapta prevazuta si pedepsita de articolul 255, din Codul Penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS