Acasă Local 28 de cazuri de scarlatina la Slatina

28 de cazuri de scarlatina la Slatina

-

Mai multi elevi de la Colegiul National „Ion Minulescu“ din Slatina s-au imbolnavit de scarlatina in ultimele saptamini. Potrivit dr. Madalina Popescu, directoare adjuncta a Directiei de Sanatate Publica Olt, de la inceputul lunii martie si pina in prezent s-au inregistrat la acest liceu 21 de elevi bolnavi de scarlatina. Elevii au fost internati in Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean Slatina, unde au fost supusi unui tratament specific.

„Din totalul de 28 de cazuri de scarlatina inregistrate in ultimele trei luni in Slatina, 21 au fost la Colegiul National <<Ion Minulescu>>. Alte cazuri s-au mai inregistrat la Grupul Scolar Industrial Metalurgic, la scolile generale <<Constantin Brancoveanu>>, <<George Poboran>> si nr. 3. Noi am efectuat deja dezinfectia claselor pentru fiecare caz si am stabilit masurile preventive de limitare a infectiei in rindul elevilor din liceul respectiv. Prin cabinetul scolar s-au asigurat triajul elevilor, precum si tratamentul profilactic cu penicilina. Pentru ca am reusit sa tinem sub control acest fenomen, nu am declarat oficial epidemia de scarlatina“, a spus dr. Madalina Popescu.

Sefa Sectiei boli infectioase a Spitalului din Slatina, dr. Carmen Dumitrescu, a precizat ca unii dintre elevii internati cu scarlatina sint suspecti si de rubeola, acestia aflindu-se sub observatie pentru o perioada mai indelungata. Ea a precizat ca elevii bolnavi de scarlatina nu au provenit din cadrul aceleiasi clase. DSP Olt a asigurat si dezinfectarea salilor de clasa, dar specialistii institutiei atrag atentia ca nerespectarea regulilor minime de prevenire a unor noi cazuri de boli poate face inutil acest efort. Elevii trebuie sa respecte regulile de igiena personala si colectiva, iar la primele dureri in git sau de eruptie pe piele trebuie sa se adreseze medicului. In prezent, nici un elev de la CN „Ion Minulescu“ nu mai este internat in Sectia de boli infectioase a spitalului slatinean, insa trei cazuri provenind de la alte unitati scolare din judet au ramas sub observatie. Ieri, un nou pacient – de data aceasta de la Grupul Scolar Industrial Metalurgic Slatina- a fost internat cu acelasi sindrom.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Este o zi în care latura financiară a vieţii cotidiene vă interesează cel mai mult. Veniturile din munca desfăşurată sunt fluctuante,...

Bancul zilei

Căutând să depisteze cauzele nevrozei de care suferea copilul Bulă, medicul îl întreabă: În timpul vacanţei, tatăl tău s-a...

Gorjul redevine roșu

Liberalii nu numai că au pierdut alegerile în Gorj, dar au rămas și fără localitățile conduse de primari liberali. PSD Gorj a reușit să câștige alegerile în şase din cele nouă orașe. Liberalii au pierdut alegerile inclusiv în municipiul Motru, condus de penelistul Gigel Jianu.