16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProcurorii Parchetului de pe linga Curtea de Apel Pitesti investigheaza cazul femeii inecate in lacul din Ostroveni

Procurorii Parchetului de pe linga Curtea de Apel Pitesti investigheaza cazul femeii inecate in lacul din Ostroveni

Cadavrul sotiei unui procuror a fost gasit miercuri dimineata in lacul din cartierul Ostroveni, din Rimnicu Vilcea.

Politia a refuzat sa ofere date suplimentare despre aceasta intimplare. „Acest caz a fost preluat de Parchetul Curtii de Apel Pitesti, iar noi nu mai avem nici o competenta“, dupa cum a declarat inspectorul sef al Politiei Judetene, comisar-sef Rindunel Badescu.

Ieri, la Vilcea, o echipa a Parchetului Curtii de Apel Pitesti efectua deja cercetari. Prim-procurorul de la Pitesti a declarat unor colegi de breasla: „Am exclus, initial, varianta sinuciderii. Exista suspiciuni de crima, este posibil s-o fi atacat si vreun boschetar. Nu-i exclusa insa nici varianta sinuciderii. Din cite stim, suferea de unele afectiuni psihice. Asteptam insa rezultatul autopsiei“.

Numai ca rezultatul a plecat de la Vilcea de miercuri. Medicii legisti i-au rugat pe reprezentantii presei sa inteleaga ca, deocamdata, nu pot declara nimic si i-au indrumat spre Parchetul Vilcea. Aici, prim-procurorul Maria Nemoianu a declarat: „Femeia se numea Liliana Popescu si avea 40 de ani. Potrivit rezultatului autopsiei, s-au gasit urme de comprimare, probabil prin strangulare, pe git, semn ca probabil a fost omorita. Sint mai multi suspecti. Il cercetam inclusiv pe sot ca sa putem sa-l scoatem cit mai repede de sub acuzare. Ce cauta la lac? Sotii Popescu locuiesc in zona Lenin. Obisnuiau destul de des sa se plimbe prin zona. Marti dupa-amiaza, sotul a vorbit cu ea, era bine, iar cind a ajuns acasa, n-a gasit-o. Initial nu s-a impacientat, apoi a inceput sa dea telefoane. La 7 seara, cind a vazut ca nu mai raspunde la apel, a luat un verisor de-ai doamnei si au plecat in cautarea acesteia. Au gasit-o noaptea tirziu, in lac“.

Ca sa nu existe totusi si alte banuieli, s-au prelevat urme biologice din plamini si stomac, care au fost trimise la Institutul „Mina Minovici“. Se asteapta rezultatul in zece zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS