6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTirul lui Ahmet s-a pus in calea guvernului

Tirul lui Ahmet s-a pus in calea guvernului

Politistii au degajat soseaua intr-un timp record pentru a face loc coloanei oficiale

Un tir turcesc cu remorca s-a rasturnat ieri-dimineata pe soseaua Craiova-Bucuresti, cu putin timp inainte sa treaca spre Craiova coloana oficiala a Guvernului Romaniei.

Autotrenul cu numarul de inmatriculare 34-YL-7429, incarcat cu articole textile, venea de la Bucuresti si se indrepta spre Germania. In jurul orei 6.30, aproape de intrarea in comuna doljeana Pielesti, soferul masinii – Ahmet Dokumbilek, din Istanbul – a atipit la volan pentru citeva clipe, chiar intr-o curba, in timp ce urca o panta. S-a trezit exact in momentul in care autovehiculul intrase pe contrasens, fiind in pericol de a parasi soseaua si de a cadea in santul de la marginea drumului. Conducatorul auto a virat brusc dreapta pentru a redresa masina, dar autovehiculul s-a dezechilibrat si s-a rasturnat pe partea stinga, de-a curmezisul soselei.

„Veneam Bucuresti, dormit volan“

Chemati la fata locului, politistii au reusit intr-un timp record sa degajeze partial soseaua, impingind tirul si remorca spre marginea partii carosabile, ajutati de muncitorii si de autovehiculele Agentiei Nationale a Drumurilor. La timp, pentru a face loc coloanei oficiale a Guvernului Romaniei, care se indrepta spre Craiova.

In jurul orei 9.30 au sosit la locul accidentului si doua macarale care au repus pe roti tirul si remorca.

Dupa cum a mentionat comisarul-sef Marin Popescu, seful Serviciului Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Politie Dolj, unicul vinovat pentru producerea accidentului este soferul turc. Acesta a recunoscut cu sinceritate: „Veneam Bucuresti, dormit volan“, apoi a dat fuga sa-si fotografieze masina rasturnata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS