10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCare e numele real al presedintelui Tribunalului Olt?

Care e numele real al presedintelui Tribunalului Olt?

• Opinie de magistrat: „E numele meu, e treaba mea cum ma numesc, nu vreau sa discut despre aceasta problema“ • Opinie de ziarist: „Cititorii trebuie sa fie informati daca presedintele Tribunalului Olt a savirsit infractiunea de fals privind identitatea, pedepsita de art. 293 Cod Penal“

Presedintele Tribunalului Olt este, conform tuturor hotaririlor, deciziilor judecatoresti si altor documente oficiale emise de instanta respectiva, Constantin F. Buca. Acelasi lucru reiese si din pagina de internet a Ministerului Justitiei: Constantin F. Buca este presedintele Tribunalului Olt. In noiembrie 2002, acesta a semnat o chitanta de mina, cu ocazia vinzarii unui autoturism Ford, in care a precizat ca poseda actul de identitate cu seria OT, numarul 142167. In aceeasi chitanta, presedintele Tribunalului Olt a mai trecut in paranteza un nume: Constantin F. Mereanu.

Verificind la Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei Olt am aflat ca posesorul actului de identitate cu seria respectiva, nascut pe 6 iulie 1946, este Mereanu F. Constantin, nu Buca. In fapt, este vorba de una si aceeasi persoana. Se pare ca, in urma cu mai multi ani, actualul presedinte al Tribunalului Olt a adoptat numele sotiei sale, respectiv Mereanu, dar continua sa semneze cu numele detinut anterior, care practic nu mai exista: Constantin Buca. In aceasta situatie, toate actele semnate cu acest nume, inclusiv hotaririle judecatoresti, sint lovite de nulitate. Reamintim ca magistratul respectiv este implicat intr-un scandal cu masini de lux, subiect tratat pe larg in paginile cotidianului nostru. „Buca“ este acuzat ca a luat un Mercedes si un Ford de la fostul director al SC SUINPROD Caracal, Zenobie Epuras, fara sa le plateasca. Dupa decesul fostului director, sotia acestuia a reclamat faptul ca presedintele Tribunalului Olt nu a platit zece mii de dolari pentru Mercedes si trei mii pentru Ford. Magistratul a declarat ca a platit ambele masini la… Padurea Sarului. Plingerea a venit insa impotriva lui Buca, in timp ce pe presedintele tribunalului il cheama Mereanu.

Despre povestea numelui sau – Buca sau Mereanu -, presedintele Tribunalului Olt n-a dorit sa comenteze nimic: „E numele meu, e treaba mea cum ma numesc, nu vreau sa discut despre aceasta problema“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS