10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComandantul Politiei Rovinari, cercetat de procurorii craioveni pentru abuz in serviciu

Comandantul Politiei Rovinari, cercetat de procurorii craioveni pentru abuz in serviciu

Comandantul Politiei Rovinari, Cornel Filip, este cercetat de Parchetul de pe linga Curtea de Apel din Craiova pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Cornel Filip este cercetat in legatura cu dosarul lui Aurelian Dumitru, fostul director al Bancii Agricole din Tirgu Jiu, ucis in urma unui accident de circulatie, petrecut in 1998.

Veronica Dumitru, sotia directorului, a formulat o plingere impotriva mai multor persoane care s-au ocupat, in diferite perioade, de dosarul „Aurelian Dumitru“ sau au avut legatura cu alte fapte care il vizau pe cel decedat. Plingerea i-a vizat printre altii pe Cornel Filip, fost sef al Biroului Cercetari Penale din IJP Gorj, actual sef al Politiei Rovinari, Teodor Sichitiu, procuror in cadrul Parchetului de pe linga Judecatoria Tirgu Jiu, dar si pe prim-procurorul Gheorghe Roibu.

Femeia il acuza pe Cornel Filip de modul superficial in care a tratat dosarul „Aurelian Dumitru“, dar si de tergiversarea anchetei in dosarul nr. 1613 din 2002. Acesta viza abuzurile facute de Ion Carabulea, fost director al Bancii Agricole Tirgu Jiu, impotriva lui Aurelian Dumitru, dupa ce acesta nu mai era director al bancii. Veronica Dumitu spune ca prin tergiversarea anchetei s-a urmarit prescrierea faptelor, lucru ce i-a si fost comunicat de politie. De asemenea, sotul, respectiv familia Dumitru, nu au mai putut beneficia de anumite drepturi care li se cuveneau.

Procurorul Teodor Sichitiu este acuzat ca in rechizitoriul intocmit a falsificat directia de deplasare a autoturismului care l-a lovit pe Aurelian Dumitru. Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova a confirmat ca seful Politiei Rovinari, Cornel Filip, este cercetat pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei, iar procurorul Teodor Sichitiu este anchetat pentru infractiunea de fals intelectual. Ion Carabulea este, de asemenea, cercetat de Parchetul de pe linga Judecatoria Tirgu Jiu, pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS