12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSindicalistii de la „Tractiune“ - suparati pe spargatorii de greva

Sindicalistii de la „Tractiune“ – suparati pe spargatorii de greva

Mecanicii de locomotiva din Craiova au lucrat in regim normal, asa cum au declarat. In cadrul Regionalei CFR Craiova, din care fac parte sapte judete, doar Depoul calatori din Craiova nu a luat parte la greva generala declansata ieri- dimineata. In rest, toate depourile companiei de calatori sau ale celei de marfa au incetat lucrul la ora 7.00, asigurind, conform legii, numai o treime din programul normal al traficului feroviar, dupa cum a declarat liderul regional de la „Tractiune“, George Iovanescu: „Moralul mecanicilor nostri este ridicat. Ei sint decisi sa continue miscarea de protest pina cind le vor fi rezolvate toate revendicarile. Am avut citeva semnale ca in unele locuri s-au facut presiuni asupra membrilor nostri de sindicat, dar pina nu avem date concrete, nu putem face nici o afirmatie in acest sens“.

Multi mecanici din cadrul Regionalei Craiova, care participa la greva, au declarat ca sint revoltati de faptul ca Gheorghe Fratica, liderul sindical de la Miscare Comercial, a dat declaratii in numele lor. Acesta a spus ca actiunea mecanicilor nu mai este justificata pentru ca li s-au rezolvat toate revendicarile.

„Toate revendicarile au fost acordate sindicatului sau, nu mecanicilor de locomotiva din cadrul Regionalei Craiova sau din alte regionale. El nu are nici un drept sa dea declaratii in numele nostru, pentru ca nu ne reprezinta“, au spus sindicalistii de la „Tractiune“.

Greva nu a afectat mersul trenurilor de calatori in gara craioveana. Trenurile de persoane au circulat conform graficului si chiar fara sa se inregistreze intirzieri. A fost anulat un singur tren, care trebuia sa circule pe ruta Craiova – Sibiu. Nu acelasi lucru se poate spune despre trenurile de marfa din cadrul Regionalei Craiova sau despre intregul trafic feroviar din regionalele din Banat, Ardeal sau Moldova, unde a fost concentrata atentia organizatorilor grevei generale. Surse din cadrul sindicatului mecanicilor au informat ca in zonele respective traficul era aproape blocat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS