13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOamenii de la SMURD au mai salvat o viata

Oamenii de la SMURD au mai salvat o viata

O fetita in virsta de sase ani, din comuna doljeana Castranova, a fost salvata ieri de echipajul SMURD al pompierilor, dupa ce a cazut si s-a intepenit intr-o fintina, la adincimea de doi metri. Maria Elena a fost scoasa dupa mai mult de doua ore, o data cu tubul in care ramasese intepenita. Copilul a fost transportat la Spitalul de Urgenta Craiova si este in afara oricarui pericol.

Incidentul a avut loc in timp ce parintii erau plecati cu treburi prin sat, iar fetita, impreuna cu cei doi frati ai sai, a ramas singura, jucindu-se prin curte.

„Eram dupa niste coceni si i-am lasat pe toti trei in curte, cind m-am trezit cu fata de opt ani, Simona, dupa mine, tipind ca Mari a cazut in fintina“, a spus Mihaela Bidireac, mama Mariei Elena.

Pompierii si echipa SMURD au lucrat mai mult de doua ore ca sa scoata fetita din put. Ei au desprins pe rind fiecare tub, vorbind in permanenta cu copilul, ca sa-l linisteasca. Fetita a fost apoi adusa la suprafata si pusa pe o targa, unde i s-au acordat primele ingrijiri medicale.

Cristi Barbu, de la serviciul SMURD, a declarat ca interventia a fost deosebit de dificila: „Fetita aluneca mereu pe tub in jos si ne era teama sa nu o pierdem. Starea ei pare buna, desi este inghetata si speriata. O sa fie transportata la spital pentru mai multe investigatii“.

La operatiunea de salvare au participat aproape toti locuitorii Castranovei. Oamenii sustin ca de vina sint parintii, care intretin familia numai din alocatiile celor trei copii, in virsta de opt, sase si trei ani, pe care ii lasa adeseori singuri acasa.

„Stau si cite trei zile singuri si pleaca prin sat sa ceara mincare. Mie mi-a fost mila de ei si le-am dat niste dulceata, dar saracii, nu aveau piine cu ce sa o manince, asa ca le-am dat si piine. Ar trebui sa fie luati si dati la stat, ca aici mor, daca nu in fintina, atunci de foame“, au spus vecinii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS