16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO gorjeanca a facut preinfarct, pentru ca un excavator i-a distrus gardul

O gorjeanca a facut preinfarct, pentru ca un excavator i-a distrus gardul

Gheorghita Mrejeru a facut preinfarct, dupa ce a vazut cum munca sa este facuta una cu pamintul de un excavator. De pe patul spitalului, femeia sustine ca are acte pe terenul care a fost traversat de excavator. Inginerul-sef al Carierei Pesteana a declarat ca a actionat in baza unui act emis de Primaria Urdari, in care se mentioneaza ca gardul gospodariei este pe domeniul public.

Gheorghita Mrejeru, de 50 de ani, din localitatea Pesteana, comuna Urdari – Gorj, a ajuns pe patul spitalului, dupa ce a asistat neputincioasa cum un excavator al Exploatarii Miniere Pinoasa i-a facut una cu pamintul gardul care imprejmuia gospodaria. Joi dupa-amiaza, femeia s-a trezit cu o echipa de ingineri si directori, care a venit sa ii spuna ca un excavator al Carierei Urdari trebuie sa fie mutat la Cariera Pesteana Nord. Dupa citeva ore de negocieri, partile nu s-au inteles. In prealabil, femeia refuzase propunerile Exploatarii Miniere Pinoasa, de a i se muta gardul, insa joi, in ciuda vointei Gheorghitei Mrejeru, gardul a fost zdrobit de senilele excavatorului. Femeia se afla in casa, iar cind a vazut ca munca sa este facuta una cu pamintul a facut preinfarct. „Prima data a venit directorul de la Exploatare si a zis ca ei trebuie sa treaca pe acolo cu excavatorul. Eu nu am vrut. Au zis inainte ca imi dau 300 de milioane de lei sa treaca peste casa si peste gard, insa am refuzat. Unde sa stau eu cu copiii pina atunci? Sub cerul liber? Copiii i-au transferat de la cariera de aici, la Rovinari si mi-au spus ca ii dau afara daca nu ii las sa treaca peste gard. Cind stateam de vorba, am vazut ca au pornit excavatorul. Am crezut ca da inapoi, dar au trecut cu el peste gard, pina aproape de noi. Cind am vazut, am lesinat si m-am trezit la spital. Eu am acte pe terenul de acolo si chiar pe unde este gardul erau pomi si vie, pe care mi-au scos-o in 1992. Si sediul de la cariera este pe terenul nostru. Gardul l-am pus acolo cu voia primarului“, a spus Gheorghita Mrejeru.

Scandal intre primar si viceprimar

La fata locului s-a aflat si viceprimarul Bebe Tauru, care a declarat ca a incercat sa opreasca excavatorul. Vicele spune ca utilajul a mai trecut peste gardul unui cetatean, care a fost insa despagubit in prealabil. De asemenea, excavatorul a trecut si peste terenurile altor sateni. „Domnului Ungureanu, caruia i s-a distrus un gard, i s-au achitat 80 de milioane de lei. Mrejeru are titlu pe terenul peste care s-a trecut. S-a trecut in forta si i-au calcat gardul. Femeia este in spital la Rovinari fiindca a facut preinfarct. Au fost calcate proprietati. Ei zic ca gardul este pe domeniul public, insa primarul i-a spus sa si-l puna la 80 de centimetri de drum. Primarul i-a spus ca are voie sa construiasca gardul asa“, a declarat viceprimarul din Urdari. Primarul Aristica Leuca a afirmat ca gardul era pe domeniul public si ca era de datoria viceprimarului sa verifice daca a fost construit legal. Ion Bilteanu, inginer-sef la Cariera Pesteana, din cadrul EMC Pinoasa, a precizat ca aceia de la Cariera detineau un act de la Primaria Urdari din care reiese ca gardul este pe domeniul public.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS