22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrefectura Dolj, pe urmele afacerii cu paminturi EXTENSIV - primarie

Prefectura Dolj, pe urmele afacerii cu paminturi EXTENSIV – primarie

GdS dezvaluia, la sfirsitul saptaminii trecute, elementele unui nou scandal cu paminturi, in care a fost antrenat Consiliul Local (CL) Craiova. CL votase in sedinta ordinara de joi un proiect de hotarire ce prevedea concesionarea unei suprafete de 8.240 de metri patrati de teren, situati in vecinatatea stadionului din Parcul „Romanescu“, catre SC EXTENSIV COM SRL, societatea patronata de fratii Eugen si Nicu Mihailescu. Acestia isi motivau cererea de concesiune directa a terenului, pe o perioada de 49 de ani, pe considerentul ca vor sa construiasca in zona un „complex sportiv“. Temeiul legal al proiectului, asa cum a fost el intocmit de primarie, se baza pe un text de lege care dadea posibilitatea SC EXTENSIV, in calitate de proprietar al stadionului, sa ceara concesionarea directa a unor terenuri invecinate. Numai ca ulterior s-a dovedit ca lucrurile nu erau asa de simple: societatea „fratilor“ se afla in proces cu SC TCIF SA Craiova, pentru proprietatea arenei sportive. TCIF acuza EXTENSIV ca nu si-a achitat ratele contractuale prevazute in contractul de vinzare-cumparare a stadionului si, in concluzie, nu este proprietara lui. Prin urmare, motivatiile primariei nu se mai sustin, cel putin pina cind justitia nu da un verdict in proces. Cu toate ca fusese instiintat de toate aceste aspecte, CL Craiova a votat concesiunea, ignorind documentele ce aparusera in ultimul moment la dosar.

Bulucea, iritat de amestecul prefecturii

Reprezentantii Prefecturii Dolj au precizat ca ar putea intoarce hotarirea in consiliul local pentru a fi revocata si analizate temeinic circumstantele in care a fost luata. „La noi nu au sosit pentru a fi avizate de legalitate decit trei hotariri, care au fost considerate de maxima urgenta. Asteptam sa o primim pe cea in cauza si analizam documentele de la dosar. Pentru asta, ar trebui sa stim si ce anume reclama TCIF fata de acest caz“, a precizat Eugen Marinescu, directorul Directiei de contencios administrativ si avizul legalitatii actelor, din cadrul Prefecturii Dolj.

Sesizat din presa, prefectul de Dolj, Ion Calin, a declarat marti ca a dat dispozitie juristilor institutiei sa verifice cu atentie toate documentele acestui nou scandal cu paminturi, inainte de a da viza de legalitate hotaririi CL Craiova. „Daca se adevereste ce se scrie in presa, nu voi da viza de legalitate“, a spus Calin. De partea cealalta, executivul Primariei Craiova se face ca nu este interesat de aceasta problema si de posibilitatea ca hotarirea sa fie intoarsa la vot. „Pai nu o intorc! S-o intoarca!“, a replicat primarul Vasile Bulucea, initiatorul controversatului proiect de hotarire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS