8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCine face lumina in cazul „Masinile domnului presedinte al Tribunalului Olt“?

Cine face lumina in cazul „Masinile domnului presedinte al Tribunalului Olt“?

Constantin Buca a trecut ieri, intr-o scurta vizita, pe la Serviciul Furturi Auto din cadrul IJP Olt

Modul in care Constantin Buca, presedintele Tribunalului Olt, a reusit sa vinda, dindu-se drept proprietar, doua autoturisme de lux, continua sa ramina invaluit in mister. Autoritatile din Olt si Dolj, prin miinile carora au trecut o parte din actele cu care Constantin Buca a instrainat masinile, trebuie, de citeva zile, sa dea explicatii in legatura cu legalitatea actelor intocmite. Este in primul rind inexplicabila lipsa de atentie a presedintelui Tribunalului Olt, care a utilizat ani de zile un autoturism Mercedes si un Ford, date in folosinta de fostul sau prieten, Zenobie Epuras, fara a-si pune problema pozitiei sale in societate si in magistratura. Mai mult decit atit, atunci cind sustine ca a ajuns la o intelegere cu proprietarul in vederea achizitionarii celor doua autoturisme, nu a incheiat nici un act cu acesta in momentul platii sumelor aferente. Cum se face atunci ca, in momentul in care a decis sa le instraineze altor persoane, cu acestea a incheiat acte, fie ele si de mina? Ce l-a impiedicat pe domnul presedinte al Tribunalului Olt sa prelungeasca starea de incredere pe care o avea in oameni si in viata, daca se poate spune asa?

Deocamdata, Gheorghe Cotorogea, cetateanul caruia presedintele Tribunalului Olt i-a vindut autoturismul Ford pentru suma de 4.000 USD, nu poate deveni proprietar deoarece a fost trimis de Constantin Buca la sotia lui Zenobie Epuras, iar aceasta, pe buna dreptate, a refuzat sa incheie un act de vinzare-cumparare.

Posesorul autoturismului Mercedes C 180, Barbu Gheorghe, se poate considera deocamdata norocos. Lui Barbu, presedintele Buca i-a instrainat autoturismul in baza unei hotariri judecatoresti emise in urma unei actiuni in constatare. Practic, magistratul Constantin Buca a cerut in fata unei instante constatarea faptului ca este proprietarul autoturismului Mercedes C 180. Nici el, nici instanta respectiva n-au considerat necesara prezenta sotiei lui Zenobie Epuras pentru a confirma intr-un fel ca sotul ei ar fi primit vreo suma de bani pentru masina. Dar si aceasta operatiune ridica mari semne de intrebare. Intr-un fel sau altul, nici in Olt, nici in Dolj, nimeni nu vrea sa arate hotarirea judecatoreasca prin care presedintelui Tribunalului Olt i s-a recunoscut proprietatea asupra autoturismului Mercedes C 180. Ar fi bine sa se stie in ce judet s-a facut aceasta lucrare judecatoreasca si ce documente sau martori a adus Constantin Buca in favoarea sa. Tot asa cum ar fi bine sa raspunda cineva si la intrebarea de ce autoturismul Mercedes C 180 a fost dat in cercetare de RAR Olt la Serviciul Furturi Auto din cadrul IJP Olt, pe unde ieri a trecut, intr-o scurta vizita, chiar presedintele Constantin Buca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS