5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn medic isi acuza colegii din camera de garda

Un medic isi acuza colegii din camera de garda

Doi medici de la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin sint acuzati ca ar fi refuzat sa interneze un bolnav cu hematom cranian si partial paralizat. Bolnavul, sotul doctoritei Maria Mihartescu, sefa Sectiei TBC din cadrul aceluiasi spital, a fost operat dupa aproape o saptamina la Spitalul de Urgenta din Craiova. Neurochirurgii craioveni sustin ca, daca nu s-ar fi intervenit chirurgical, bolnavul, care intrase deja in coma, ar fi decedat.

Dr. Maria Mihartescu, sefa Sectiei TBC de la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin, intentioneaza sa-si dea in judecata colegii din camera de garda a unitatii sanitare mehedintene, care ar fi refuzat in urma cu aproximativ doua saptamini sa-i interneze sotul, dupa ce acesta fusese batut cu cruzime.

Pe 11 februarie, in jurul orei 22.00, dr. Maria Mihartescu a fost anuntata telefonic de o colega sa se prezinte la Spitalul Judetean din Severin pentru ca sotul ei, inginerul Liviu Mihartescu, de 58 de ani, fusese batut pe strada.

„L-am gasit la camera de garda cu escoriatii la nivelul piramidei nazale si echiomoze in forma de ochelari, bagat intre doua paturi imputite, cu paltonul plin de singe si o perfuzie cu ser fiziologic la brat. In foaia de observatie nu se spunea nimic despre echimozele pe care bolnavul le avea pe toata suprafata corpului. Asta pentru ca i-au facut doar o consultatie sumara, nu s-au deranjat sa-i faca toate investigatiile. Si-au batut joc. Dr. Simpaleanu, chirurgul de garda, mi-a spus ca nu are nimic si a solicitat un consult neurologic. La rindul sau, neurologul, dr. Ion-Daniel Calugaru, a spus ca bolnavul nu are nimic si ca pot sa-l iau acasa“, a declarat dr. Mihartescu.

Sotia l-a tinut in viata

Urmind sfatul medicilor mehedinteni Simpaleanu si Calugaru, dr. Maria Mihartescu si-a luat sotul acasa. In scurt timp si-a dat seama insa ca starea bolnavului era mult mai grava decit i se spusese. „Fiind medic, am recunoscut imediat simptomele: hemiplegie stinga, cefalee puternica, agitatie psihomotorie, pareza faciala stinga. Vazind ca starea este foarte grava, i-am asigurat ingrijirea medicala asa cum am stiut. I-am administrat glucoza, manitol, hemisuccinat, piracetam, vitaminele B1, B6, furosemid, ser fiziologic si l-am alimentat cu lingurita“, a spus doctorita.

Tratamentul aplicat de dr. Mihartescu sotului ei l-a tinut pe acesta in viata, asa cum avea sa constate ulterior.

Bolnavul a fost operat la Craiova

Dupa sase zile de cind sotia a inceput sa-i administerze tratamentul, starea lui Liviu Mihartescu s-a inrautatit brusc. In numai citeva ore, bolnavul a intrat in coma. „Pe 17 februarie, vazind ca se simtea din ce in ce mai rau, l-am dus la Spitalul Judetean din Severin, unde i-au pus un nou diagnostic: «traumatism cranio-facial recent (sase zile), hemipareza stinga, in observatie cu hematom posttraumatic emisfera cerebrala dreapta». Nu l-au putut investiga asa cum trebuie pentru ca aveau tomograful defect. Si, chiar daca ar fi functionat, nu mi-as mai fi lasat sotul pe mina doctorilor de acolo, asa ca am luat trimitere si l-am adus la Spitalul de Urgenta Craiova. Aici l-au internat mai intii la neurochirurgie, dar pentru ca starea lui era din ce in ce mai grava a fost transferat la reanimare“, a mai spus Maria Mihartescu.

Liviu Mihartescu a fost operat ziua urmatoare. „A trebuit sa-i scoatem hematomul pentru ca intrase deja in coma si in orice clipa ar fi putut muri. Dupa operatie, starea lui s-a imbunatatit, hemipareza s-a remis, cefaleea a disparut. Acum, bolnavul poate sa se si deplaseze. A ajuns la noi intr-o stare foarte grava. In mod normal, un pacient nu ar fi rezistat atitea zile fara asistenta medicala“, a declarat dr. Alexandru Camenita, seful Clinicii de neurochirurgie de la Spitalul de Urgenta Craiova.

Cazul lui Liviu Mihartescu a ajuns si in atentia politistilor mehedinteni, care incearca acum sa-i gaseasca pe agresori.

Maria Mihartescu sustine ca ii va da in judecata pe cei doi medici mehedinteni Calugaru si Simpaleanu, pentru neglijenta si incompetenta.

Am incercat in zadar ieri sa-i contactam pe cei doi medici acuzati de doctorita Mihartescu. De la Spitalul Judetean Turnu Severin am aflat ca unul dintre ei este in concediu, iar cu celalalt am putea lua legatura abia in aceasta dimineata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS