10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj„Sintem falimentari!“

„Sintem falimentari!“

Trei medici sefi de sectie ai Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu“ din Dobrita-Gorj au adresat sesizari catre conducerea Directiei de Sanatate Publica Gorj pentru a relata situatia dezastruoasa din unitatea sanitara.

„Sintem falimentari, iar situatia spitalului nostru este dezastruoasa. Nu avem medicamente, alimente, materiale sanitare si se degradeaza cladirea si instalatiile de apa si caldura“, au scris in sesizare medicii specialisti ai sanatoriului.

Directoarea Directiei de Sanatate Publica Gorj, Ana Baleanu, spune ca nu poate rezolva situatia pentru ca nu vrea „ministerul“.

Medicii spun ca nu-si pot trata bolnavii

La Sanatoriul Dobrita exista patru sectii, iar la una dintre ele sefa este chiar directoarea, Maria Bracaci. Ceilalti trei sefi de sectie, Marian Olaru, Dorina Vatrai si Daniel Puscu, au inaintat o sesizare conducerii Directiei de Sanatate Publica Gorj, Ana Baleanu.

„Situatia spitalului nostru este dezastruoasa, sintem falimentari. De peste un an si jumatate, toate deciziile au fost luate in mod discretionar de catre directorul economic si de cel al Sanatoriului, decizii eronate avind in vedere situatia spitalului si datoriile existente. In prezent, nu mai avem medicamente, alimente, materiale sanitare, iar cladirea se darima“, se arata in sesizare.

Medicul Daniel Puscu, unul dintre semnatarii memoriului, a declarat ca toate veniturile si, mai ales, cheltuielile sint tinute in cel mai mare secret. „Eu tratez bolnavul ca si cum m-as trata pe mine si, in conditiile existente din spital, se poate muri cu zile!“, a declarat doctorul Puscu.

„Nu pot lua masuri pentru ca nu vrea ministerul!“

Conturile Sanatoriului de la Dobrita sint blocate, inregistrindu-se datorii foarte mari la furnizori. Daca medicamentele mai pot fi luate pe datorie, furnizorii de alimente nu doresc sa incheie contracte decit daca li se achita produsele. Tratamentul de la sanatoriu presupune si o alimentatie buna pentru bolnavi, lucru care in acest moment nu poate fi realizat.

In urma sesizarii, directoarea DSP Gorj, Ana Baleanu, s-a deplasat la sanatoriu si, in urma discutiei cu medicii, le-a promis ca va schimba conducerea institutiei. A doua zi insa, a fost primita o decizie a conducerii DSP Gorj prin care se anunta ca directorul economic, Sandu Prejbeanu, ramine pe pozitii. Despre aceasta situatie, Ana Baleanu spune ca reprezentantii Ministerului Sanatatii nu-i dau voie sa ia masuri in acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS