Acasă Local Elevii isi motiveaza absentele cu adeverinte medicale false

Elevii isi motiveaza absentele cu adeverinte medicale false

-

Profesorii mai multor licee din Drobeta Turnu Severin au sesizat politiei faptul ca tot mai multi elevi prezinta, in ultima perioada, adeverinte medicale care ar putea fi contrafacute. Desi sint realizate aproape identic cu cele originale, codul stampilelor aplicate pe adeverinte nu corespunde cu cel real.

Potrivit directorului Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, medic Gheorghe Bunciu, astfel de adeverinte pot fi usor de procurat: „Ele pot fi cumparate, in alb, de la orice imprimerie sau de la librariile din Drobeta Turnu Severin, pentru ca acum nu se mai elibereaza facturi fiscale pentru aceste produse“.

Grav este faptul ca, in ultima perioada, adeverintele contrafacute sint comercializate chiar in rindul elevilor, cu sume cuprinse intre 20 si 50.000 de lei. Pe baza adeverintelor medicale false, elevii cu multe absente incearca sa le anuleze in acest mod. Medicii severineni sint de parere ca adeverintele au fost realizate pe calculator, dupa ce un model original a fost cumparat de la librarie, mai ales ca nici codul trecut pe respectivele acte nu corespunde cu cel al medicilor care ar fi aplicat parafa.

Falsurile au inceput sa fie depistate dupa ce numarul elevilor care au inceput sa prezinte scutiri a crescut ingrijorator. Profesorii liceelor severinene iau in calcul varianta ca actele medicale justificative sa fie prezentate dirigintelui de parinti, pentru ca elevii sa nu mai aiba posibilitatea sa-si motiveze cu usurinta absentele.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Aveţi nevoie de odihnă și detașare de cotidian în prima parte a săptămânii. Sănătatea este vulnerabilă, astfel că o consultație medicală...

Bancul zilei

Tu, nevastă, este adevărat că ai avut mai mulţi bărbați înainte să te măriţi cu mine?Măi, omule, aseară ți-a plăcut?Mi-a plăcut!Dar alaltăseară...