15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTelefoane mobile luate cu japca

Telefoane mobile luate cu japca

La doar 16 ani, Elvis din Craiovita Noua este pentru a doua oara in fata instantei

Procurorii craioveni au dispus, zilele trecute, trimiterea in instanta a unui minor din cartierul Craiovita Noua, care fura telefoane mobile in cel mai simplu mod: le solicita unor tineri de virsta lui sa-i arate ce mobil au, iar cind acestia il aratau punea mina pe el si o rupea la fuga.

Naravul din fire…

Pe 9 noiembrie 2003, craioveanul Ionut Pobirci, zis Elvis, de 16 ani, s-a intilnit cu mai multi cunoscuti in fata complexului Racheta, din cartierul Craiovita Noua. Observind ca Dragos-Gabriel Vavura avea un telefon mobil Siemens A50, i l-a cerut, chipurile, sa-i dea un semnal unui prieten. Nu i l-a mai inapoiat, ci a rupt-o la fuga, pentru a-l vinde citeva ore mai tirziu, contra sumei de 650.000 de lei.

Zece zile mai tirziu, Elvis a dat o noua lovitura. Intilnindu-se pe strada cu Ovidiu Catalin Surdu, un tinar din cartier pe care-l stia din vedere, a inceput o conversatie cu acesta. Observind ca Surdu are un Motorola T191, i-a zis: „Arata-mi si mie ce telefon ai!“. Celalalt nici nu l-a scos bine ca Elvis i l-a smuls din mina si a fugit printre blocuri. Mobilul a fost valorificat, o ora mai tirziu, contra sumei de 20 de euro.

Dupa alte trei zile, Ionut Pobirci l-a deposedat de telefon pe alt tinar, pe nume Cristian Cioriia. Elvis i-a smuls victimei mobilul din mina, apoi s-a „topit“ in blocul 16 din Craiovita Noua. A doua zi, telefonul – un Sony Ericsson T100 – a fost vindut pentru 1.100.000 de lei.

Anchetat de procurori, Ionut Pobirci a recunoscut toate furturile savirsite. Trimis in judecata pentru savirsirea infractiunii de furt calificat, minorul risca sapte ani de puscarie intr-un centru de reeducare. In vara anului 2002, Elvis a mai fost condamnat de Judecatoria Craiova la un an si sase luni de inchisoare, pentru fapte similare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS