Autoritatile, hotarite sa apeleze la confiscari de bunuri si vinderea apartamentelor
Autoritatile doljene au dispus un pachet de masuri dure pentru recuperarea debitelor de peste 500 de miliarde de lei pe care craiovenii le au pentru utilitati, dupa ce orasul s-a vazut pus in situatia critica de a ramine fara gaze, caldura si apa calda din cauza datoriilor prea mari. Intr-o adresa trimisa recent de conducerea DISTRIGAZ SUD autoritatilor locale sint facute citeva observatii foarte acide privitoare la starea actuala de lucruri.
Spre exemplu, conducerea regiei le spune edililor ca „DISTRIGAZ nu este societate de binefacere“, sau, mai rau, „Craiova nu a fost declarata inca zona defavorizata“. Pentru ca datoriile totale ale craiovenilor catre furnizorii de utilitati depasesc 500 de miliarde de lei, autoritatile judetene s-au intilnit marti cu directorii de regii si reprezentantii asociatiilor de proprietari pentru a lua masuri severe de recuperare a debitelor.
„Se vor lua toate masurile legale, inclusiv evacuarile din apartamente si confiscarile de bunuri. Asta, evident, dupa actionarea in instanta a debitorilor. Ramine la latitudinea asociatiilor sa hotarasca modul in care se vor recupera datoriile. Probabil, pentru 10-20 de milioane de lei – confiscari de bunuri, iar peste 30 de milioane – scoaterea apartamentelor la licitatie“, a precizat prefectul de Dolj, Ion Calin.
Confiscari de bunuri in contul datoriilor
Printre alte masuri dispuse de prefect se numara infiintarea urgenta a unui magazin de valorificare a bunurilor confiscate de la restantieri, precum si insotirea echipelor de recuperare a debitelor trimise pe teren de Primaria Craiova de cite un agent de la sectiile de politie arondate, in caz ca locatarii nu vor sa deschida usa. Primarul Craiovei, Vasile Bulucea, a dispus si el intocmirea unor liste cu locurile de munca ale restantierilor, patronii sau directorii de intreprinderi urmind sa fie instiintati care dintre salariati este rau-platnic la utilitati. Bulucea spera ca in acest mod ii va determina pe craioveni sa isi achite restantele. Ultima problema pusa in discutie se refera la divizarea asociatiilor-mamut, cu un numar prea mare de apartamente, pentru a intari controlul presedintilor si administratorilor asupra datoriilor locatarilor.