21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalUnul dintre cei mai cautati hoti din Severin - surprins in flagrant

Unul dintre cei mai cautati hoti din Severin – surprins in flagrant

• Narcis Mihaita Nicusor Giurca a fost prins de proprietarul unui apartament in timp ce incerca sa paraseasca locul faptei • Hotul este un client vechi al politistilor si al Sectiei de psihiatrie

Citeva sute de severineni au asistat, ieri dupa-amiaza, la retinerea in flagrant a unui hot de locuinte. Narcis Mihaita Nicusor Giurca, de 47 de ani, din Drobeta Turnu Severin, cunoscut cu antecedente penale, a fost surprins de proprietarul unui apartament din Blocul 1, de pe strada Topolnitei, din municipiu, in timp ce incerca sa paraseasca locul faptei. In citeva minute, la fata locului au sosit politistii Biroului Judiciar de la Politia Drobeta Turnu Severin. Celalalt autor al spargerii a reusit sa scape.

Sorin Tapirlea, proprietarul apartamentului, s-a intors acasa in jurul orei 15.00. Cind a ajuns in scara, a vazut doua persoane necunoscute iesind din apartamentul parintilor sai. Tinarul a reusit sa-l retina pe unul dintre cei doi barbati si a strigat dupa ajutor. Intre timp, al doilea hot a disparut. Gheorghe Cintaru, vecinul victimei, a anuntat politia: „Vecina de la etajul doi m-a anuntat si eu am anuntat la politie. Sintem de 21 de ani vecini, dar nici unuia dintre noi nu i s-a mai intimplat sa i se sparga locuinta. Il cunosc pe autor, pentru ca eu am lucrat la Sectia de psihiatrie a spitalului si el a fost internat acolo. Cit a stat in spital, era disciplinat, dar cind era nervos nu putea sa-i stea nimeni in cale. Am reusit sa vorbesc cu el si mi-a spus ca a intrat in casa cu baiatul victimei, dar nu cred. E un pacient vechi, a fost internat si in 2002, pentru o luna si jumatate“.

„Daca ar fi intrat peste mine in casa i-as fi dat probabil in cap!“

Pe strada Topolnitei, sute de curiosi s-au adunat la blocul unde s-a produs spargerea, asteptind ca hotul sa fie luat de politie. „Am ramas surprinsa pentru ca este o zona circulata. Copiii nu erau acasa in momentul in care s-a intrat in apartament. Eu stau la etajul patru si e mai greu sa ajunga cineva la mine. Daca ar fi intrat peste mine in casa i-as fi dat probabil in cap“, a spus Rodica Birce, vecina cu victima. Din primele cercetari efectuate la fata locului de politisti, se pare ca hotul a intrat in locuinta cu chei potrivite sau contrafacute. „In jurul orei 16.00, am fost sesizati de un cetatean de pe strada Topolnitei, nr. 13, ca a surprins in apartamentul sau doua persoane necunoscute. Unul dintre infractori a fost imobilizat de fiul victimei, pe cind incerca sa dispara. In prezent, se efectueaza cercetari pentru stabilirea intregii activitati infractionale“, a spus subcomisar Pantelica Bobirsc, seful Biroului Judiciar din cadrul Politiei municipiului Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS