11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrinsa la furat sub o baraca prabusita

Prinsa la furat sub o baraca prabusita

O baraca dezafectata din cartierul Drumul Apelor din Craiova s-a prabusit ieri dupa-amiaza in timp ce era furata bucata cu bucata de un grup de romi aflati in cautare de lemne pentru foc. O femeie a fost prinsa sub darimaturi, pentru salvarea ei fiind mobilizate echipaje de politie, de pompieri si ambulanta.

O femeie a fost la un pas de a-si pierde viata ieri, in jurul orei 15.30, cind o baraca dezafectata din cartierul Drumul Apelor s-a prabusit peste ea.

Rodica Gongu, de 48 de ani, plecase sa adune lemne si bucati de carton ca sa faca focul in cocioaba in care locuia impreuna cu fiul cel mare, Catalin, de 27 de ani, si cu nepotelul Stefanita, de numai trei ani. Femeia s-a dus la o baraca dezafectata de la marginea cartierului si s-a intilnit cu mai multi vecini care se chinuiau sa smulga bucati de lemn si carton din peretii si acoperisul cladirii, asa ca a pus si ea umarul la treaba. „Era o baraca mai veche, care a fost parasita acum citiva ani dupa ce a ars mare parte din ea intr-un incendiu. Dupa aceea, oamenii sarmani mai veneau aici sa adune ce a mai ramas din ea si putea fi ars. Luasera stilpii de lemn si acum incercau sa scoata scindurile ramase si cartonul asfaltat“, a povestit Simona Zamfir, din Drumul Apelor.

„Era plina de singe, dar mai respira“

In timp ce oamenii „munceau“ de zor cu grija sa nu fie prinsi, cladirea s-a prabusit, prinzind-o sub darimaturi pe Rodica Gongu. Pina la sosirea echipajului de salvare, vecinii au reusit sa o scoata pe femeie de sub darimaturi. „Tragea de niste cartoane cind a cazut baraca peste ea. Nu stiu ce a indemnat-o sa se bage inauntru. I-am spus ca e subreda, dar nu a vrut sa ma asculte. Cind am vazut toate tablele alea peste ea, n-am crezut ca mai traieste. Am pus mina mai multi si am reusit sa o scoatem de acolo. Era plina de singe, dar am vazut ca mai respira“, a povestit Dumitru Ferariu, unul dintre salvatorii femeii. In scurt timp, la locul accidentului si-au facut aparitia si cite un echipaj al politiei si pompierilor, insa nu au fost gasite alte victime.

Dupa acordarea primelor ingrijiri medicale, victima a fost apoi transportata la Spitalul de Urgenta din Craiova, in vederea internarii. „Am gasit-o scoasa de sub darimaturi. Suferise un politraumatism prin strivire, un traumatism cranio-cerebral minor, traumatism toracic, traumatism de femur cu fractura si traumatism de bazin. Am procedat imediat la imobilizarea pacientei si transportarea ei la spital. Deocamdata, starea ei este destul de delicata, nu stiu daca va supravietui“, a declarat dr. Alina Lazar, medic specialist SMURD.

Locuitorii din cartierul Drumul Apelor spun ca de vina pentru cele intimplate ar fi primaria, care le promisese lemne de foc. „Sintem saraci si amariti. Femeia asta traia din ajutorul social si mai avea in grija si un copil mic. Primaria a zis ca o sa ne dea lemne la toti ca sa nu murim de frig, dar pina la urma a adus doar pentru aia batrinii“, a spus Simona Zamfir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS