13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMiting al disponibilizatilor de la Electroputere

Miting al disponibilizatilor de la Electroputere

Peste 600 de disponibilizati de la Electroputere Craiova au iesit ieri in strada. Ei erau revoltati de decizia Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Dolj, prin care cei 600 de oameni va trebui sa restituie o parte din salariile compensatorii primite in urma cu doi ani. Fostii salariati sint decisi sa actioneze in judecata AJOFM Dolj, pentru a se reveni asupra acestei decizii.

In 2002, Electroputere a disponibilizat peste 600 de angajati. Pentru acestia, AJOFM a intocmit dosare de plati compensatorii, fiecare persoana ramasa fara loc de munca urmind sa primeasca, in functie de vechime, un numar de salarii compensatorii, in valoare neta de cinci milioane de lei lunar. Saptamina trecuta, AJOFM i-a instiintat pe oameni ca, dintr-o greseala de calcul, au primit mai mult decit meritau si le-a cerut sa dea inapoi cite un milion pentru fiecare luna. Revoltati, oamenii au iesit in strada si au protestat impotriva deciziilor AJOFM.

Fostii angajati ai SC Electroputere declara ca nu ar fi acceptat disponibilizarea pentru un venit atit de mic si ca vor sa apeleze la calea justitiei. Conducerea societatii a promis ca va oferi consultanta juridica gratuita fostilor angajati. In schimb, conducerea AJOFM a spus ca eroarea a fost facuta chiar de reprezentantii SC Electroputere, care nu au calculat corect veniturile oamenilor in momentul disponibilizarii. Daca vor sa conteste in justitie decizia AJOFM, disponibilizatii trebuie sa se grabeasca, pentru ca au doar 30 de zile la dispozitie din momentul emiterii deciziei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS