15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSeverinul a fost asaltat de inimi rosii

Severinul a fost asaltat de inimi rosii

• Comerciantii fac bani din fiecare zi speciala • 300.000 de lei – o cina romantica, 80.000 de lei – un trandafir si 95.000 de lei – un tort in forma de inima • Casele de amanet- solutia care i-a scos din impas pe multi severineni

Aproape toate zonele comerciale din Drobeta Turnu Severin au fost invadate in aceste zile de inimioare de toate marimile si confectionate din cele mai diverse materiale. Bazarele si magazinele au fost aprovizionate cu marfa, comerciantii sperind ca vinzarile sa creasca semnificativ la acest sfirsit de saptamina. Cele mai ieftine cadouri au ramas luminarile, acestea costind intre 30.000 si 45.000 de lei, in functie de marimea si de calitatea lor. Cele mai cautate au fost insa produsele de cofetarie, torturile si prajiturile in forma de inimioara. Un tort se putea cumpara vineri cu preturi cuprinse intre 95.000 si 250.000 de lei.

„Am imbracat in rosu fiecare masa, pe care vor fi asezate luminari“

Restaurantele si cluburile severinene s-au pregatit cu cine festive pentru Ziua Indragostitilor. Preturile, de aproximativ 300.000 de lei, nu i-au speriat prea tare pe severineni, care au facut rezervari inca in urma cu o saptamina. „Am imbracat in rosu fiecare masa, pe care vor fi asezate luminari, neaparat de aceeasi culoare. Daca se vor simti bine la noi, cu siguranta ne vor alege si cu prilejul altor ocazii speciale. Am incercat sa le oferim celor care vin la noi o supriza, constind intr-o invitatie intr-o seara obisnuita, in care vor avea o reducere de 25 la suta din consumatie“, a spus Radu Boroianu, patronul unui local din Drobeta Turnu Severin. Si pretul florilor a crescut cu cite 10-20.000 de lei. Un trandafir era vindut cu 80-100.000 de lei, o garoafa – cu 15-20.000 de lei, in timp ce buchetul de ghiocei costa in Piata „Mircea“ 5.000-10.000 de lei.

Unii severineni si-au amanetat bijuteriile pentru cadouri

Faptul ca dobinzile de la banci sint mari, iar conditiile de acordare a imprumuturilor nu sint usor de intrunit i-a determinat pe unii severineni sa apeleze la casele de amanet, pentru a avea bani pentru cadoul de Valentine’s Day. „De Ziua Indragostitilor a mers ceva mai bine treaba, pentru ca multi tineri nu au bani si isi amaneteaza cite o bijuterie ca sa faca un cadou“, a spus unul dintre patronii unei case de amanet din Drobeta Turnu Severin.

Daca pentru un gram de aur proprietarul bijuteriei incaseaza intre 200.000 de lei si 300.000 de lei, in functie de cite karate are obiectul respectiv, la cumparare, acelasi obiect este cotat la pretul de pe piata, mult mai mare. In plus, si la rascumparare, anumite case de amanet percep comision. Chiar daca verigheta si inelul de logodna reprezinta simbolul unirii intre parteneri, zicala „Dragostea trece prin stomac“ pare mai presus decit orice. „Am avut clienti, zilele astea, care si-au amanetat chiar si verighetele, ca sa aiba un ban in buzunar de Ziua Indragostitilor“, a spus Rodica Tutunaru, administratoarea unei case de amanet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS