15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPericol de epidemie de scarlatina in scolile din Bailesti

Pericol de epidemie de scarlatina in scolile din Bailesti

Zeci de elevi ai scolilor din orasul doljean Bailesti s-au imbolnavit de scarlatina. Medicii sustin ca nu poate fi inca vorba de o epidemie, desi numarul celor care prezinta simptomele bolii este in crestere. Inspectorii de la Directia de Sanatate Publica Dolj au luat masuri de izolare a cazurilor confirmate si, incepind de vineri, toate clasele vor fi dezinfectate cu formol.

Primele cazuri de scarlatina au aparut in urma cu citeva zile, la Liceul „Mihai Viteazul“ din Bailesti, unde sint inregistrati pina acum cei mai multi copii bolnavi. Asistenta de la cabinetul medical al liceului, Valentina Tacu, a declarat: „Primele cazuri au fost pe 10 februarie. Am luat masuri pentru a limita posibilitatile de imbolnavire, am aerisit si dezinfectat cu cloramina focarele de infectie si am raportat cazul autoritatilor medicale superioare. Cu toate acestea, in licee, riscul de transmitere a bolii este mai mare, din cauza laboratoarelor, care se folosesc in comun de catre toate clasele“. In prezent, cele mai afectate unitati de invatamint sint Scoala generala nr. 5 si Liceul „Mihail Viteazul“ din Bailesti.

Copiii cu forme mai grave au fost internati la Spitalul Bailesti, iar in scolile din localitate s-au luat masuri speciale de igienizare.

O echipa de medici epidemiologi s-a deplasat ieri in Bailesti. Copiii au fost trimisi acasa de la cursurile de dupa amiaza si toate clasele au fost dezinfectate.

Directorul Spitalului din Bailesti, Marin Ciobanu, a spus: „Nu se poate spune ca este epidemie. In fiecare scoala exista cite doua-trei cazuri, iar in spital sint internate opt cazuri. Dintre acestea, nu sint toate confirmate, se asteapta rezultatele de la laborator. Virsta pacientilor este cuprinsa intre 14 si 18 ani, toti fiind elevi de gimnaziu sau de liceu“.

Scarlatina este o forma mai complicata de pojar, fiind extrem de contagioasa, deoarece se transmite pe cale aeroba. Boala poate duce la complicatii daca nu este tratata corespunzator. La scolile din Bailesti este pentru prima data cind se constata o epidemie de scarlatina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS