10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalHotii tupeisti, trimisi in fata instantei

Hotii tupeisti, trimisi in fata instantei

• Cei mai tupeisti hoti care au actionat in ultimii ani in Craiova au fost trimisi
in judecata de procurori • Banda lui Briceag, formata din doi barbati si o femeie, a furat in miezul zilei, chiar de sub nasul proprietarilor, zeci de metri din tevile de canalizare din subsolurile unor blocuri • Culmea tupeului a fost devalizarea intregii retele de canalizare din blocul unui… politist

Parchetul de pe linga Judecatoria Craiova a dispus zilele trecute trimiterea in judecata, sub acuzatiile de furt calificat si distrugere, a membrilor unei bande care se poate lauda ca a gasit ceva inedit de furat. Costinel Arun Briceag, de 26 de ani, Adriana Florentina Buse, de 24 de ani, concubina lui Briceag, si Florica Rutcovski, de 43 de ani, toti din Craiova, devalizau instalatiile din subsolul unor blocuri ale cartierului Craiovita Noua, furind tevile de fonta de la canalizare, mai exact, tevile prin care curgeau… dejectiile locatarilor.

Furt in miezul zilei,

sub nasul locatarilor

Pe 16 ianuarie, locatarii blocului 174 B din Craiovita Noua i-au sesizat pe politisti ca, sub nasul lor, trei persoane au distrus canalizarea din subsolul blocului, furind aproximativ 15 metri de teava din fonta. Furtul se produsese in jurul orei 13.00, iar locatarii crezusera ca indivizii care trebaluiau prin subsol nu fac altceva decit sa… repare canalizarea.

„In baza declaratiilor martorilor oculari, am reusit sa-i identificam pe hoti in seara aceleiasi zile. Acestia demontasera cinci tevi de fonta de cite trei metri lungime si le carasera cu un carucior pina la un centru de colectare, unde le vindusera pentru suma de 1.300.000 de lei“, a precizat agentul principal Silviu Petcu, din cadrul Sectiei 5 Politie Craiova.

Interesant este faptul ca politistii nu le pot gasi nici o vina angajatilor centrului de colectare SC ADRIDAD SRL Craiova pentru ca, asa cum mentioneaza agentul Petcu, „legea interzice cumpararea aluminiului, cuprului si a capacelor de canal, dar nu precizeaza nimic despre tevile de fonta“.

Subsolul blocului unui politist, devalizat de banda lui Briceag

Desi erau cercetati in stare de libertate pentru distrugere si furt calificat, hotii nu s-au cumintit. Pe 22 ianuarie, nu mult dupa ora 13.00, politistul Marian Slodoneanu i-a surprins pe Costinel Arun Briceag si Florica Rutcovski in timp ce sustrageau tevile de canalizare din subsolul blocului 175 N, in care locuia. „Rutcovski a fost prins de politist, iar Briceag, care a reusit sa scape atunci cu fuga, a fost prins citeva ore mai tirziu“, a mentionat subcomisarul Emilian Cojocaru, adjunctul sefului Sectiei 5 Politie.

Hotii apucasera sa distruga insa toata canalizarea din subsolul blocului. In cele doua saptamini de cind actionau acolo reusisera sa sustraga si sa valorifice aproape 180 de metri de teava din fonta.

Briceag si Rutcovski au fost arestati preventiv in aceeasi zi, in baza mandatelor emise de Judecatoria Craiova. Neavind incotro, atit cei doi barbati, cit si Adriana Florentina Buse si-au recunoscut faptele. „Briceag si Rutcovski au fost trimisi in judecata pentru savirsirea infractiunilor de furt calificat si distrugere, riscind pedepse cu inchisoarea de la trei la 15 ani. Avind in vedere ca avea patru copii in ingrijire, femeia a fost doar sanctionata administrativ“, a mentionat procurorul-anchetator Daniel Burca, din cadrul Parchetului Judecatoriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS