15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectia Controlului Fiscal va verifica activitatea farmaciilor din Craiova

Directia Controlului Fiscal va verifica activitatea farmaciilor din Craiova

Directia Controlului Fiscal (DCF) Dolj din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) s-a autosesizat in urma articolului aparut ieri, in Gazeta de Sud, cu privire la taxa de noapte perceputa de farmacia SESIBLU din Craiova si va efectua in perioada urmatoare o inspectie fiscala generala la aceasta societate.

„Taxa de noapte“ pe care farmacia SENSIBLU a impus-o pentru medicamentele eliberate fara recomandarea medicului si pentru produsele parafarmaceutice a fost explicata de conducerea acestei societati ca fiind un adaos comercial suplimentar, care se practica pentru vinzarea acestor produse pe timp de noapte, intre orele 22.00- 8.00. Desi de aceasta asa-zisa taxa nu stiau nimic nici reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj, nici cei ai Directiei de Taxe si Impozite Locale din cadrul Primariei Craiova, conducerea societatii a sustinut ca aplicarea ei este perfect legala deoarece este „un adaos comercial care se stabileste asa cum percepe piata“. Faptul ca pentru aceasta taxa nu s-a aplicat cota stabilita prin lege a TVA a fost considerat de catre reprezentantii Finantelor Publice Dolj o incalcare a Legii 87/1994 (privind combaterea evaziunii fiscale).

„In cazul in care inspectorii nostri vor demonstra aceste fapte, vom lua masurile care se impun conform legii. Vom reconstitui intreaga suma pentru care nu a fost platit TVA, la care se adauga si dobinzi si penalitati pentru intirziere si vom sanctiona societatea cu amenda contraventionala, daca situatia o va impune“, a declarat Simona Busica, directoare a DCF Dolj.

Inspectia fiscala generala se va extinde la mai multe farmacii craiovene care functioneaza nonstop. Printre farmaciile care vor fi controlate de inspectorii fiscali ai Finantelor Publice Dolj se numara OLFARM, 3F si FARMAPLUS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS