16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPentru ca nu are inca acordul de mediu

Pentru ca nu are inca acordul de mediu

Bulucea a incercat sa traga pe sfoara CJ Dolj, in scandalul gropii ecologice Mofleni

Un proiect de hotarire privind aprobarea modificarii planului judetean de gestiune a deseurilor din Dolj a aprins din nou spiritele in sedinta ordinara de ieri a consiliului judetean. Acesta privea modificarea unei hotariri mai vechi a CJ si, in consecinta, reducerea numarului de depozite ecologice zonale de gunoi de la cinci la doua, cu zone arondate, localitatile vizate fiind Craiova si Bailesti. Dorinta consilierilor s-a suprapus cu un alt proiect controversat, care a iscat pina acum un scandal imens, de data aceasta in Consiliul Local Craiova. Este vorba de depozitul ecologic din cartierul craiovean Mofleni, pentru care primaria craioveana a semnat un contract de investitii cu firma italiana Systema Ecologic, in valoare de circa 30 de milioane de euro.

Pentru ca locatia aleasa de primarie (cartierul Mofleni) in lunca Jiului, intr-o zona populata si la numai patru kilometri de centru, nu a convins factorii de raspundere sa acorde pina acum avizul de mediu pentru investitie, primarul Vasile Bulucea a incercat sa forteze nota, implicind consiliul judetean in acest scandal. Invitati ieri in sedinta ordinara, reprezentantii Agentiei de Protectie a Mediului au afirmat raspicat ca depozitul ecologic cu amplasamentul in cartierul Mofleni nu are inca acordul de mediu. Pentru aceasta, ar fi necesar sa se trimita la Ministerul Mediului planul judetean de gestionare a deseurilor, care, in varianta modificata, urma sa fie aprobat de CJ Dolj.

Anexa dubioasa strecurata in dosarele consilierilor

In consecinta, dupa intrunirea delegatiei permanente a CJ, ca si a comisiilor de specialitate, in proiectul de hotarire cu pricina a fost strecurata o anexa, prin care primarul sustinea nici mai mult, nici mai putin decit transformarea depozitului de la Mofleni intr-unul zonal, cu actuala amplasare.

Consilierii au considerat anexa „o fituica“ insuficient fundamentata. Nici presedintele CJ, Ion Voiculescu, nu a cazut in capcana, nesemnind anexa cu pricina. In plen, Voiculescu a sustinut ca nu cade in sfera de competenta a consiliului sa aprobe amplasamentul depozitului, ci aceasta este sarcina consiliului local si a primariei. Impotriva anexei cu pricina au sarit si citiva consilieri ai opozitiei politice, care au cerut ca, in loc de amplasamentul Mofleni, sa fie trecuta „zona Craiova“, spalindu-se astfel pe miini de orice transfer de responsabilitate privind impactul negativ asupra mediului al unui depozit amplasat la numai patru kilometri de centrul municipiului Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS