19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalParaschiv - pus pe liber de la Politia Rutiera Craiova

Paraschiv – pus pe liber de la Politia Rutiera Craiova

Seful Biroului Politiei Rutiere Craiova a fost eliberat din functie de conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Dolj, dupa ce luni s-a deplasat cu masina judecatorului Covei la locul accidentului de circulatie produs de fiul acestuia

Conducerea Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj a dispus marti dupa-amiaza efectuarea unei verificari cu privire la modul in care este investigat de catre Biroul Politiei Rutiere Craiova accidentul de luni dimineata, in care a fost implicat Iustin Covei, de 17 ani, fiu de judecator si nepot de procuror. Ancheta dispusa personal de chestorul Constantin Codita urma sa lamureasca de ce inspectorul principal Dumitru Paraschiv, seful Politiei Rutiere craiovene, s-a deplasat luni dupa-amiaza la locul accidentului nu cu autoturismul politiei, ci cu masina personala a judecatorului Marin Covei, tatal tinarului care a condus masina care a produs accidentul. Plimbarea lui Dumitru Paraschiv in masina condusa chiar de judecatorul Covei era cu atit mai suspecta cu cit, marti dimineata, au aparut subit martori care sustineau ca nu Iustin Covei a fost la volan, ci Sorin Caprarin, colegul lui de clasa de la Liceul „Nicolae Titulescu“ din Craiova.

Plimbarea cu masina judecatorului l-a costat functia pe Paraschiv

„Sentinta“ politiei doljene in urma investigatiei asupra lui Dumitru Paraschiv a fost prezentata ieri, in cadrul unei conferinte de presa, de comisarul-sef Constantin Dobrescu, adjunctul sefului IJP Dolj. „Din verificari a rezultat ca seful Biroului Politiei Rutiere a acceptat cu usurinta sa se deplaseze luni, dupa ora 14.30, la locul accidentului – in mod nejustificat si fara sa se impuna din punct de vedere procedural – cu masina domnului judecator Covei, tatal celui implicat in accident. Avind in vedere abaterile constatate in investigarea acestui accident rutier, ca urmare a modului defectuos in care a gestionat cercetarile domnul Paraschiv, seful IJP Dolj a dispus astazi (ieri- n.r.) eliberarea inspectorului principal Dumitru Paraschiv din functia de sef al Biroului Politiei Rutiere si mutarea lui la Sectia 5 Politie Craiova, unde va executa activitati pe linie judiciara“, a declarat comisarul-sef Constantin Dobrescu.

Pentru a fi eliminate suspiciunile privind eventuala implicare a magistratilor Covei in derularea anchetei, cercetarile cu privire la accident urmeaza sa fie preluate si coordonate de comisarul Ilie Virgil, seful Serviciului Cercetari Penale din cadrul IJP Dolj.

Ancheta interna a politiei doljene impotriva lui Paraschiv nu s-a incheiat insa. Investigatiile continua chiar si dupa indepartarea acestuia din Politia Rutiera. „Seful IJP Dolj a dispus sa se continue verificarile pe linie administrativa impotriva inspectorului principal Paraschiv, urmind ca, in functie de rezultat, sa fie sesizat Consiliul de Disciplina din cadrul Inspectoratului“, a mentionat comisarul-sef Dobrescu.

Comanda Biroului Politiei Rutiere Craiova a fost preluata, temporar, de subcomisarul Stelian Petrescu, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere al IJP Dolj.

„Iustin Covei a condus autoturismul“

Conducerea IJP Dolj a declarat pentru prima data, oficial, in cadrul conferintei de presa de ieri, ca la volanul autoturismului Mitsubishi care a provocat accidentul s-a aflat Iustin Covei, fiul judecatorului. „Din probatoriu se contureaza faptul ca Iustin Covei a condus autoturismul Mitsubishi. Cercetarile in ceea ce priveste savirsirea infractiunilor de conducere fara permis, vatamare corporala din culpa, respectiv punerea in circulatie si conducerea unui autoturism neinmatriculat, fapte pentru care pedeapsa prevazuta de lege este inchisoarea pina la trei ani, continua. Daca situatia o va impune, pentru eliminarea oricaror suspiciuni cu privire la cel care a condus masina vom proceda inclusiv la confruntari si recunoasteri din grup“, a precizat comisarul-sef Dobrescu.

Cu toate cercetarile efectuate in primele trei zile ale acestei saptamini, politistii n-au reusit nici sa-l interogheze pe principalul suspect, Iustin Covei, care este internat la Spitalul de Urgenta Craiova, si nici sa afle cine este proprietarul autoturismului Mitsubishi inmatriculat in Germania cu numarul MUR-Z-766. Masina, parcata intr-un loc cit mai ferit de privirile indiscrete in curtea Politiei Rutiere Craiova, n-a fost pina acum revendicata de nimeni.

„Efectuam cercetari in prezent pentru a stabili persoana de la care Iustin Covei a cumparat sau a imprumutat masina si pentru a stabili daca este sau nu inmatriculata. Asteptam raspunsul de la Directia Generala a Politiei de Frontiera, pentru a afla cine a introdus masina in tara. De la IML Craiova asteptam rezultatele analizelor de singe pentru stabilirea alcoolemiei lui Iustin Covei, intrucit nu i s-a putut face testarea cu etilotestul din cauza starii grave in care era in momentul in care a fost condus la spital“, a spus adjunctul sefului IJP Dolj.

Iustin a depus plingere penala impotriva politistilor care i-au facut dosar penal

Iustin Covei, fiul judecatorului Marin Covei, avea deja numele inscris pe un dosar penal de ultraj impotriva unui politist, dosar aflat initial in atentia Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova.

Pe 18 ianuarie, intr-un bar din cartierul Sarari, Iustin s-a luat la bataie cu un tinar. Potrivit reprezentantilor Sectiei 3 Politie Craiova, in momentul in care la locul incidentului si-au facut aparitia oamenii legii, Covei a luat-o la fuga. „A fost in cele din urma prins si dus la Sectia 3 Politie, unde i s-a intocmit dosar penal pentru lovire si distrugere. In timpul desfasurarii anchetei, Covei, aflat sub influenta bauturilor alcoolice, a refuzat sa se legitimeze si i-a jignit pe politisti, motiv pentru care s-a ales si cu dosar penal pentru ultraj“, a declarat comisarul-sef Ion Maria, seful Sectiei 3.

Pentru ultraj asupra unui politist, Covei risca sa petreaca pina la cinci ani in spatele gratiilor.

Numai ca treburile s-au complicat cu vreo doua saptamini in urma, cind tinarul de 17 ani a depus, la rindul sau, plingere impotriva politistilor de la Sectia 3, acuzindu-i de purtare abuziva. Asa ca politistii care i-au facut dosar penal de ultraj lui Iustin Covei s-au ales, la rindul lor, cu un dosar de cercetare abuziva. Cauza a fost trimisa spre instrumentare Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS