21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMorti si raniti grav intr-un accident pe DE 70

Morti si raniti grav intr-un accident pe DE 70

O caruta cu cinci persoane a fost spulberata de pe sosea de o Dacie Break

Doua persoane au decedat si alte doua au ajuns in stare grava la spital, in urma unui accident rutier petrecut ieri-dimineata, in jurul orei 9.30, la iesirea dintr-o curba, in comuna doljeana Bradesti, satul Tatomiresti.

O caruta in care se aflau cinci localnici din Tatomiresti a fost practic spulberata de un autoturism Dacia Break in timp ce atelajul efectua un viraj la stinga pentru a intra pe un drum lateral. Autoturismul a lovit atelajul frontal, socul provocat fiind atit de puternic, incit toate cele cinci persoane aflate in caruta, un barbat si patru femei, au fost aruncate pe asfalt.

„Masina avea un pic de viteza, cind i-a aparut caruta in fata. Mai intii a fost lovit calul si aruncat in aer, apoi caruta si oamenii care erau in ea“, sustine Adrian Pachia, martor ocular din Tatomiresti.

Doua dintre femeile accidentate, Catalina Gavrila, de 81 de ani, si Elena Popa, de 48 de ani, au decedat in momentul impactului. Celelalte doua, Elena Gavrila, de 50 de ani, si Floarea Cenuse, de 81 de ani, au fost transportate in stare deosebit de grava la Spitalul de Urgenta din Craiova, cu multiple traumatisme, dupa ce au primit primele ingrijiri medicale la Spitalul din Filiasi. „Au venit la noi doua paciente in stare deosebit de grava. Una dintre ele, de aproximativ 80 de ani, avea un traumatism cranio-cerebral si un traumatism toraco-abdominal, iar cealalta, un traumatism toraco-abdominal si o fractura de femur. Victimele au fost pansate si trimise la Craiova. Alte doua femei erau deja in coma depasita cind au fost aduse la noi. Nu am mai putut face nimic pentru a le salva“, a declarat dr. Viorel Cerbulescu, medic primar chirurg la Spitalul Filiasi.

Carutasul este cercetat pentru ucidere din culpa

Carutasul, Marin Bizdoaca, de 44 de ani, a scapat doar cu un usor traumatism tibio-tarsian. Soferul implicat in accident, Florian Murdaza, de 33 de ani, de profesie inginer, din Craiova, a scapat teafar. Autoturismul sau era insa serios avariat.

Cei doi au fost insotiti de politisti la Spitalul din Filiasi, unde le-au fost prelevate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. In timp ce cadrele medicale ii luau singe, Marian Bizdoaca a recunoscut ca inainte de a se urca in caruta consumase tuica si cafea la un bar din Tatomiresti.

Cu toate ca a fost prima victima a accidentului, calul lui Bizdoaca a reusit sa se ridice in picioare si sa-si continue drumul pina acasa, unde a fost imediat recunoscut de sotia carutasului, Gheorghita Bizdoaca: „M-am speriat rau de tot cind am vazut iapa cum venea acasa schiopatind, plina de singe si cu o bucata de fier atirnata de ham. Mi-am dat seama ca s-a intimplat ceva rau si am luat-o pe ulita ca sa ajung la drum, cind m-am intilnit cu un vecin care mi-a zis de accident“. Femeia sustine ca sotul ei plecase dis-de-dimineata ca sa imprastie ingrasaminte pe terenul batrinei Floarea Cenuse, luindu-le cu el ca sa-l ajute pe proprietara si pe alte trei femei care urma sa fie platite cu ora.

Conducatorul atelajului este anchetat de politie pentru ucidere din culpa. „Din primele cercetari s-a stabilit ca accidentul s-a produs pe fondul neacordarii de prioritate de catre conducatorul carutei, care a incercat sa intre pe ulita fara sa se asigure la schimbarea directiei de mers“, a declarat comisarul-sef Marin Popescu, seful Serviciului Rutier din Cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS