15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Totul e o aberatie!... O sa-i dau in judecata!“

„Totul e o aberatie!… O sa-i dau in judecata!“

Unul dintre procurorii din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Olt, Eugen Iacobescu, a intrat pentru a doua oara in vizorul Parchetului National Anticoruptie (PNA) de la Bucuresti, de data aceasta pentru o presupusa tentativa de trafic cu aur – 85 de kilograme de bijuterii. Interpelat ieri in legatura cu noile acuzatii care i se aduc, Eugen Iacobescu a tinut sa declare ca tot ceea ce a aparut in mass-media centrale sint fabulatii care au la baza unele declaratii defaimatoare ale unui coleg de breasla.

„Parca este un blestem! Acum citiva ani am fost cercetat pentru asa-zise infractiuni care nu au fost dovedite nici pina azi, iar acum apar inca o data in presa, cum ca as face trafic cu aur, si inca in cantitati impresionante – 85 de kilograme!… Am mai spus si o repet: si in vechiul caz instrumentat impotriva mea, dar si de aceasta data, Parchetul de pe linga Curtea Suprema de Justitie s-a pronuntat deja. Prin adresa primita de la ei in ianuarie anul trecut, cu nr. 270/P/2001, scrie clar ca cercetarile intreprinse impotriva mea nu au scos la iveala nici una din faptele asa-zis ca apartinind mie. Asadar, acesta a decis scoaterea mea de sub urmarirea penala pentru savirsirea infractiunilor de operatiuni interzise cu metale pretioase si inselaciune si tentativa la inselaciune. (…) Stiu cine tot furnizeaza informatii de genul asta, dar nu vreau sa-i divulg inca numele. Este un coleg de-ai mei…“, a spus Eugen Iacobescu.

Cercetat in urma cu aproximativ cinci ani pentru unele afaceri dubioase in comuna Vulpeni-Olt, dar nu numai, Iacobescu este decis sa-i actioneze in instanta pe cei care l-au defaimat, invocind fapte inexistente. Acesta a spus ca nu a fost contactat inca de nimeni de la PNA, dar ca procedura este obisnuita, PNA intervenind doar dupa ce are suficiente dovezi ca anumite fapte ar fi fost savirsite de persoanele sesizate in presa sau prin declaratii. Faptul ca procurorul slatinean este in vizorul PNA a fost confirmat si de oficiali din cadrul PNA Bucuresti, respectiv de Gabriela Neagu, purtatoarea de cuvint a institutiei. „PNA a declansat intr-adevar verificari preliminare in privinta persoanei procurorului Eugen Iacobescu de la Parchetul de pe linga Tribunalul Olt. Urmeaza sa vedem daca acuzatiile care i se aduc sint sau nu intemeiate“, a precizat oficialul PNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS