15.6 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCrima odioasa in casa de linga cimitir

Crima odioasa in casa de linga cimitir

• O batrina a fost ucisa de un consatean cu un cutit de taiat porcul • Femeia sarise sa-si apere nepotul de 14 ani, pe care criminalul il atacase pentru ca n-a vrut sa-i dea bani

O crima abominabila s-a petrecut duminica seara, in comuna Celaru, intr-o casuta linistita, situata – ironia sortii – chiar linga cimitirul din localitate. Un tinar de 21 de ani a ucis o batrina cu un cutit de spintecat porcul, dupa ce incercasa sa-l omoare si pe nepotul femeii, un baiat de 14 ani.

Nepotul a scapat cu fuga

Margareta Mircea, de 64 de ani, din satul Soreni al comunei doljene Celaru, era o batrina despre care vecinii au numai vorbe bune. „O femeie linistita si muncitoare, mergea la biserica si nu-i placea sa stea la birfa, cum mai fac femeile. Niciodata n-am vazut-o certindu-se cu cineva“, povesteste Elvira Oprescu, vecina de vizavi.

Pentru ca fiul si nora ei au plecat la munca in Italia cu vreo trei ani in urma, batrina a fost nevoita sa se descurce singura cu treburile gospodariei. In grija ei au ramas si cei doi nepoti: Janina, acum de 16 ani, eleva in clasa X-a la un liceu din Craiova, si Iulian, de 14 ani, elev la scoala din localitate.

Duminica seara, pe la ora 21.00, Margareta si nepotul ei au fost vizitati de consateanul lor Mircea Florea, de 21 de ani, care o mai ajutase pe femeie la treburile gospodariei. Mircea venise sa ceara niste bani, dar Iulian l-a refuzat, spunindu-i ca o sa-i dea atunci cind ii vor trimite parintii din Italia. Enervat, Mircea a scos de pe mineca un cutit si l-a lovit pe baiat. L-a nimerit de doua ori, in mina si in umar. Copilul a reusit sa scape fugind in curte si strigind dupa ajutor la vecini. Batrina insa n-a avut nici o sansa.

Ucisa cu cutitul de taiat porcul

Margareta a sarit in ajutorul nepotului ei, cind a vazut ca oaspetele incearca sa-l omoare. A pus mina pe ce a apucat – o pompa de umflat cauciucurile la bicicleta – si a incercat sa-l loveasca pe Mircea Florea. N-a mai apucat, pentru ca agresorul a taiat-o intii la mina, apoi a atacat-o pe la spate. Lovitura a fost atit de puternica, incit lama cutitului i-a intrat prin spate, i-a perforat inima si i-a iesit prin piept.

„Cind l-am auzit pe baiat tipind «Sariti ca o omoara pe mamaie!», am iesit repede sa vad ce se intimpla. L-am vazut pe criminal tocmai cind dadea coltul. M-am dus sa vad ce e cu batrina si am gasit-o cazuta pe scara, plina de singe. Am ridicat-o cu o vecina si am dus-o pina in casa. Curgea singele siroi din ea. Cind am asezat-o jos, a deschis ochii, a oftat si apoi a murit“, a relatat Elena Ghita, vecina de alaturi a batrinei.

Satenii au alertat imediat politia si au chemat o ambulanta. „Am ajuns la fata locului in mai putin de zece minute. Batrina deja murise. Am plecat sa-l cautam pe Mircea Florea, pe care l-am gasit acasa, in pat, facindu-se ca doarme. Initial, n-a recunoscut crima, sustinind ca a fost plecat cu niste prieteni. Am umblat toata noaptea prin comuna, incercind sa verificam alibiul, care nu s-a confirmat. Neavind ce mai spune, a recunoscut pina la urma ca el a omorit-o pe femeie“, a precizat agent-sef Constantin Ghindeanu, seful Postului de Politie Celaru.

Oamenii legii au reusit sa gaseasca si arma crimei. Cutitul, despre care tatal lui Mircea a spus ca era folosit la sacrificarea porcilor, fusese ascuns in cocina, sub trocul animalelor.

„Asta ar trebui jupuit de viu…“

Mircea Florea a fost retinut pe baza de ordonanta emisa de procuror, urmind sa fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventiva pentru savirsirea infractiunilor de omor si tentativa de omor. Pentru fapta sa, tinarul de 21 de ani risca sa-si petreaca urmatorii 25 de ani in spatele gratiilor.

Locuitorii comunei Celaru spun ca pedeapsa inchisorii nu este potrivita pentru cruzimea de care a dat dovada, ucigind-o pe batrina si incercind sa-l omoare pe nepotul de 14 ani al acesteia. „Asta n-ar trebui inchis, ar trebui omorit, jupuit de viu. Tai un pui si-ti pare rau, darmite sa dai intr-un om cu cutitul de taiat porcul…“, spunea, uimita de cele intimplate, Constanta Goanta, din Celaru.

Fiul si nora batrinei, aflati in Italia, au aflat de la fiica lor de moartea Margaretei. Copila le-a spus insa la telefon ca bunica ei a cazut din picioare si a murit de batrina, nu le-a zis nimic nici de crima careia i-a cazut victima femeia si nici despre faptul ca fratele ei de 14 ani era sa impartaseasca aceeasi soarta. „E mai bine asa, sa nu-i sperii“, spune printre lacrimi Janina, care, la cei 16 ani ai sai, a ramas capul familiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS