18.4 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn baietel roman cu handicap adoptat de o familie de britanici - erou local in Worcester

Un baietel roman cu handicap adoptat de o familie de britanici – erou local in Worcester

Un baietel roman adoptat de o familie britanica este nominalizat in cadrul unui concurs care ii premiaza pe cei mai demni de admirat locuitori ai districtului Worcester – „Search for a Local Hero“.

Potrivit cotidianului The Evening News, Cornel Hrisca-Munn, de 12 ani, s-a nascut in Romania fara antebrate si cu grave malformatii la un picior. Pentru ca nimeni nu se astepta ca bebelusul sa supravietuiasca, el a fost plasat de parintii sai intr-un orfelinat din Suceava.

In 1992, cind Cornel avea doar sapte luni, o britanica sosita cu o misiune de intrajutorare in Romania a fost impresionata de povestea lui si a decis sa il ajute. Doreen Munn, din localitatea High Park, a luat legatura cu un spital din Worcester, a carui conducere s-a oferit sa il trateze gratuit pe micut. La 16 luni, Cornel a fost adus in Anglia, unde putea primi ingrijirile medicale vitale supravietuirii sale, dupa ce parintii sai naturali le-au permis sotilor Doreen si Ken Munn sa il adopte, pentru a-i oferi sansa de a duce o viata normala.

In 1994, medicii i-au amputat copilului piciorul bolnav. Trei luni mai tirziu, el putea merge din nou, cu ajutorul unei proteze. Cornel a fost nominalizat la concursul „Search for a Local Hero“ de catre mama sa adoptiva, care spune ca baietelul este „remarcabil si extrem de independent“. Doamna Munn afirma ca micutul nu se plinge niciodata si nici nu se autocompatimeste.

„Este uimitor, nu se gindeste deloc la el insusi“, a declarat doamna Munn. La sase ani, Cornel s-a hotarit sa stringa bani pentru a-si ajuta un prieten din Romania, Bobo Maracine, suferind de leucemie. Micutul a pedalat pe distanta de patru mile intr-un parc din zona, pe o bicicleta adaptata special nevoilor sale, si a reusit sa faca rost de 8.500 de lire sterline. Cu acesti bani, Bobo a fost supus unei operatii de transplant de maduva, insa boala a recidivat doi ani mai tirziu si el nu a mai putut fi salvat.

Cornel nu a renuntat insa la a face fapte bune si si-a indreptat atentia asupra suferintei copiilor din Irak. El a fost impresionat de povestea lui Ali Ismael Abbas, celebrul baietel irakian mutilat in urma unui atac cu bombe asupra casei sale, si a oferit suma de 4.050 de lire sterline, obtinuta din donatii, Fundatiei Ali, infiintate pentru a veni in sprijinul persoanelor cu handicap.

Concursul „Search for a Local Hero“ a fost organizat de cotidianul The Evening News, in colaborare cu lantul de supermarketuri Tesco Express. Oficialii Tesco sint in cautarea unui localnic care sa se fi remarcat prin actiunile sale si care sa taie panglica inaugurala pentru un nou magazin, in localitatea Warndon, pe 16 februarie. Cistigatorul concursului va primi suma de 500 de lire sterline, pe care o va putea dona in scopuri caritabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS