20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024

Scurte stiri

Primariei Craiova nu-i ies taxiurile la socoteala

Oricum ar da-o primaria craioveana, tot nu o scoate la capat cu taximetristii din oras. Dupa ce au insistat ca toate taxiurile care circula in municipiu sa arate cum cere legea, adica galben cu banda neagra tip sah pe partile laterale si au limitat numarul de masini la 2.000, acum edilii se confrunta cu alte probleme. Viceprimarul Mihai Dragu a fost informat ca mai toate firmele de taximetrie, pe linga numarul de locuri aprobate, si-au mai pus in circulatie cite 50-100 de masini in plus, acestea din urma, fara aprobarile de rigoare. Asta, cu toate ca taxiurile arata cum trebuie, adica vopsite regulamentar. In aceasta situatie s-ar afla cel putin 300 de masini. Solutia dispusa de primarie: in urmatoarele zile, politia va intra in actiune, verificind atent toate documentele taximetristilor.

Control la singe in centrele comerciale din Gorj

24 de inspectori de la Directia de Finante Gorj au efectuat, la sfirsitul saptaminii trecute, un control amplu in marile centre comerciale din Tirgu Jiu, dispus de Ministerul Finantelor. Au fost verificate societatile comerciale din cele doua piete ale municipiului si din complexurile Rotna si Paltinis. In urma controlului, inspectorii au aplicat 16 amenzi, in valoare totala de 62 de milioane de lei. Au fost confiscate si 2,3 milioane de lei, reprezentind suma rezultata din marfa vinduta fara documente de provenienta.

Razie a inspectorilor OJPC in scolile din Tirgu Jiu

Inspectori ai Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Gorj au efectuat ieri o razie in mai multe scoli din Tirgu Jiu. In majoritatea unitatilor de alimentatie publica verificate au fost descoperite nereguli. La magazinul BOSTIQUITO din incinta Liceului sportiv au fost descoperite doua pungi care contineau chifle pentru hamburgeri cu termenul de valabilitate expirat din decembrie 2003. In frigider era carne tocata despre care vinzatoarea a declarat ca a adus-o de acasa. La SC VASILEN SRL din incinta Scolii generale „Ecaterina Teodoroiu“ au fost gasite dulciuri expirate. Patronii unitatilor au primit invitatie pentru a se prezenta la sediul OJPC, in vederea stabilirii amenzilor.

O batrina a fost gasita moarta dupa doua luni

Cadavrul unei batrine din Slatina a fost gasit in stare avansata de putrefactie, la inceputul saptaminii, in propria locuinta, dupa aproape doua luni de la deces. Comandantul IJP Olt, comisarul- sef Florian Baicea, a declarat ca politistii au actionat in urma unei sesizari facute de o vecina de bloc. „O echipa de ofiteri criminalisti s-a deplasat la fata locului, unde a gasit cadavrul Aureliei Iagar, de 68 de ani, care locuia singura intr-o garsoniera de pe strada Cuza Voda. Pentru ca nu avea copii, nimeni nu a observat disparitia ei, mai ales ca femeia suferea si de o boala psihica“, a spus Florian Baicea. Disparitia batrinei a fost sesizata de administratoarea asociatiei de proprietari, dupa ce aceasta a vazut luni multe muste la fereastra locuintei femeii. Administratoarea a anuntat imediat politia. Cercetarile anchetatorilor continua pentru determinarea cauzelor care au dus la producerea decesului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS