13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPNA ancheteaza cazuri de coruptie din PNA si din Politie

PNA ancheteaza cazuri de coruptie din PNA si din Politie

Procurorii Parchetului National Anticoruptie au dispus ieri punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pe o perioada de 24 de ore a subcomisarului Titi Sultan din cadrul Directiei Generale de Politie a municipiului Bucuresti si fost asistent universitar la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza“ din Bucuresti – Catedra Drept Public si Relatii Internationale – pentru savirsirea infractiunii de trafic de influenta.

Anchetatorii au retinut faptul ca, in luna iulie 2002, inculpatul a pretins si primit, in mod repetat, de la mai multi absolventi ai Facultatii de Drept din Academia de Politie sume de bani, cuprinse intre 400 si 600 de dolari pentru a interveni pe linga membrii comisiilor de reexaminare a lucrarilor de licenta in vederea obtinerii unor note de promovare a acestora la disciplinele Drept penal si Drept civil. Procurorii au stabilit ca, dupa ce absolventii Facultatii de Drept fusesera declarati respinsi la examenul de licenta, subcomisarul Titi Sultan le-a promis acestora ca va interveni pentru a li se admite contestatiile formulate si pentru a fi declarati admisi. Mai mult, inculpatul a pretins sume de bani de la un ofiter de politie din cadrul Inspectoratului Politiei de Frontiera Satu Mare pentru obtinerea si comunicarea subiectelor la examenul de admitere la Academia de Politie pentru anul universitar 2002-2003.

Din actele de urmarire penala a rezultat ca si doi ofiteri ai politiei judiciare a PNA au beneficiat de astfel de facilitati din partea inculpatului. In acest sens, conducerea PNA a dispus ieri destituirea acestora si, mai mult, fata de unul dintre ei, procurorii au dispus inceperea urmaririi penale pentru savirsirea infractiunii de marturie mincinoasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS