14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalIn cazul gardianului inecat la Curtisoara - Olt, localnicii cred ca este vorba de o crima

In cazul gardianului inecat la Curtisoara – Olt, localnicii cred ca este vorba de o crima

Politistii din judetul Olt sint in alerta maxima dupa ce un gardian public a fost gasit ieri-dimineata inecat in riul Olt, in apropierea barajului de la Curtisoara. Gardianul Nicolae Vasile, de 35 de ani, din Strejesti – Olt, a intrat de serviciu luni, la ora 19.00. El era angajat la Corpul Gardienilor Publici, avind obiectiv „Paza si Aparare Hidrocentrala Strejesti“. Ieri-dimineata, un pescar i-a gasit arma si lanterna aruncate la citiva metri departare de baraj. Un localnic a descoperit cadavrul dupa mai bine de sapte ore de cautare.

Pita Nicolae, sef Unitate Paza si Aparare, spune ca gardienii au fost anuntati ieri-dimineata ca au fost gasite arma si lanterna disparutului. „Am plecat in cautarea lui imediat. Din nefericire l-am gasit mort, dupa citeva ore de cautari“.

Ilie Mehedintu, localnicul care a gasit trupul neinsufletit, spune ca pe timpul cautarilor a tot sperat ca o sa-l gaseasca in viata pe gardian. „Am cautat cu cirligul si cu fringhia timp de doua-trei ore. Am luat cind pe stinga, cind pe dreapta. Aproape de baraj, la vreo trei-patru metri, l-am gasit. L-am tras la mal unde era apa mai mica“, spune Mehedintu.

Localnicii cred ca pescarii din zona l-au batut si l-au aruncat apoi in apa. „Are urme pe el, nasul plin de singe, mina rupta. E plin de lovituri si batut de pescari. Avea dusmani, sa stiti. Nu avea cum sa se arunce de unul singur. Mina dreapta a avut-o strinsa, ca si cum s-ar fi aparat“.

Rudele gardianului spun ca nu este pentru prima data cind pescarii i-au facut probleme acestuia. Angela Vasile, mama gardianului, spune ca de multe ori fiul ei a fost amenintat de pescari, dar niciodata nu a venit batut acasa. „Pescarii il amenintau. Nu a mai venit batut, dar a venit dezbracat. Nu i-a cunoscut pe cei care l-au agresat atunci“, a spus cu lacrimi in ochi mama victimei. Colegii de serviciu il stiau pe Nicolae Vasile ca un om corect si bun. George Columbeanu, coleg de serviciu, sustine ca nu poate fi vorba decit de o razbunare a unor braconieri: „M-a schimbat pe mine asera. Cind a venit la serviciu nu era nici suparat, nici baut. Era un om extraordinar“.

Subcomisarul George Bratu, din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Olt, spune ca politistii vor continua cercetarile pentru a elucida modul in care a murit Nicolae Vasile. „Disparitia ne-a fost semnalata de un pescar care a gasit pistolul mitraliera la citiva metri de baraj. Gardianul a fost de serviciu azi-noapte si trebuia sa termine schimbul la ora 8.00. Colegul care a venit dimineata nu l-a mai gasit, de unde am concluzionat, avind in vedere ca s-a gasit arma, ca a cazut in apa. Asteptam si efectuarea necropsiei. Oricum este o moarte suspecta“. Nicolae Vasile era casatorit si avea o fetita de 14 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS