13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectorul adjunct al Liceului „Petrache Triscu“, batut de un grup de elevi

Directorul adjunct al Liceului „Petrache Triscu“, batut de un grup de elevi

Valentin Mitrache era impreuna cu un alt profesor de sport cind a fost atacat de un grup de opt-zece adolescenti

minase antrenamentele pe stadionul „Ion Oblemenco“ si se indrepta spre casa, in cartierul Rovine, insotit de un coleg, Mircea Alexandrescu, de 30 de ani. Mitrache sustine ca, in apropierea locuintei situate linga Complexul comercial Bacriz, el si colegul sau au fost atacati de un grup de adolescenti, care au actionat fara sa fie provocati.

„Erau in jur de opt-zece adolescenti beti, baieti si fete care mergeau in fata noastra. Am vrut sa-i depasim si atunci au strigat la colegul meu, vizibil iritati. Mi s-a parut ca pur si simplu erau pusi pe harta si le-am strigat doar «Ce vreti?» Nimic altceva. A fost suficient insa ca ei sa se repeada la mine si sa ma loveasca“, a povestit Valentin Mitrache.

Directorul adjunct spune ca adolescentii nu s-au multumit doar cu atit, dorind sa-l atace si pe celalalt profesor, care incerca sa se salveze fugind: „In momentul in care am fost atacat, colegul meu Mircea Alexandrescu a vrut sa fuga, insa a fost urmarit si prins. A reusit pina la urma sa scape, dar dupa ce s-a luptat cu ei“.

Sotia, asistenta, i-a pansat ranile

Valentin Mitrache mai spune ca a reusit sa se salveze chiar si fara ajutorul colegului sau, scapind pur si simplu din miinile adolescentilor recalcitranti si refugiindu-se in propriul apartament aflat foarte aproape de locul incidentului. Tinarul profesor s-a ales cu arcada stinga sparta, fiind ingrijit chiar de sotia lui, de profesie asistent medical.

„Atacatorii au fost in mod clar niste adolescenti, probabil elevi de liceu care nu aveau mai mult de 17 -18 ani. In mod clar nu erau insa elevi de la liceul unde predau, pentru ca i-as fi recunoscut. Nu cred ca a fost ceva premeditat. Erau niste pusti beti, care cautau scandal“, mai spune Mitrache.

Directorul adjunct s-a lasat convins in cele din urma sa faca publica intimplarea si sa faca o sesizare la politie, in speranta ca asa ceva nu se va mai intimpla si altor cadre didactice.

Directorul general al LPS „Petrache Triscu“, Mircea Alecu, s-a aratat consternat de cele intimplate adjunctului sau, insa a exclus varianta unei razbunari: „Nu cred ca a fost o actiune premeditata. Valentin Mitrache este genul de om care nu poate avea dusmani. Este un tinar de treaba, cu caracter, care n-ar fi in stare sa faca rau nimanui“.

Valentin Mitrache este de opt ani profesor de sport la LPS „Petrache Triscu“, fiind numit in functia de director adjunct al acestei unitati de invatamint in urma cu patru luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS