17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident tragic la Bals - trei morti si doi raniti

Accident tragic la Bals – trei morti si doi raniti

• Cei cinci pasageri ai autoturismului Dacia veneau la Craiova sa caute de lucru • Se pare ca soferul a adormit la volan si a intrat pe contrasens intr-un camion

Cele trei ceasuri rele din zi de marti au devenit fatale pentru cinci persoane din Buzau care intentionau sa ajunga la Craiova pentru a-si cauta un loc de munca. Soferul autoturismului Dacia 1300 cu numarul de inmatriculare BZ- 09- ADI, in jurul orei 5.30, la intrarea in orasul Bals- Olt, pe E574, a pierdut controlul volanului, iar autovehiculul a intrat pe contrasens si a ajuns sub un camion care circula regulamentar.

„L-am vazut ca vine hotarit spre mine si am luat cit am putut dreapta ca sa-l feresc, dar m-am oprit intr-un pom. Am mai reusit sa fac a fost sa evit ciocnirea frontala. Jumatate din masina a intrat sub mine, a ricosat si s-a oprit pe partea cealalta a drumului in bordura“, povesteste Gheorghe Cernea, de 55 de ani, soferul camionului.

In Dacia 1300 condusa de Florin Balasoiu, din Buzau, mai erau patru pasageri. In urma impactului, usile si rotile de pe partea dreapta a Daciei s-au rupt, iar motorul aproape ca a ajuns pe bancheta din spate. Florin Balasoiu, de 39 de ani, Aurel Medeleanu, din Buzau, si o persoana neidentificata inca de politisti au decedat pe loc. Ceilalti doi pasageri, Florica Bunea, de 41 de ani, si concubinul acesteia, Petrica Dragnea, de 41 de ani, din Buzau, au fost internati la Spitalul de Urgenta din Craiova in stare grava.

Mortul e de vina

Petrica Dragnea se afla pe locul din dreapta linga sofer si a scapat ca prin minune cu viata. El spune ca nu isi aminteste momentul in care s-a produs accidentul si nici ce s-a intimplat inainte de impact. „Veneam cu nevasta-mea sa ne gasim ceva de lucru, ca avem acasa cinci copii de crescut. Din Buzau l-am luat cu noi si pe varu-meu, Aurel Medeleanu, si am apelat la prietenul meu Florin Balasoiu sa ne duca la Craiova cu masina. Altceva nu imi mai amintesc“, povesteste Petrica Dragnea.

Majoritatea martorilor sint de parere ca soferul Daciei a adormit la volan, cu piciorul pe acceleratie. „Nici nu a atins frina. Cu citiva kilometri inainte de accident m-au depasit pe mine. Nu cred sa fi avut mai mult de 60 – 70 km/ora. Cind a intrat pe contrasens, cred ca avea aproape de suta, daca nu mai mult. Eram in spatele lui si nu am vazut sa se fi aprins stopurile“, sustine unul dintre martorii care au ajutat la scoaterea cadavrelor si a ranitilor din masina.

„Bine ca din sens invers nu mai venea nici o masina, ca numai Dumnezeu stie ce se putea intimpla“, a spus Ion Croitoru, care se afla in spatele camionului implicat in accident.

Din primele cercetari ale inspectorilor de la Serviciul Politiei Rutiere Olt, a rezultat ca vinovat de producerea accidentului se face soferul Daciei, Florin Balasoiu. Din Dacia 1.300 a ramas un morman de fiare contorsionate. Camionul implicat in accident, cu numarul de inmatriculare DJ- 39- ACV, apartine societatii Daewoo Craiova si in urma impactului a fost usor avariat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS