16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn tinar a murit in conditii suspecte la Spitalul Judetean Slatina

Un tinar a murit in conditii suspecte la Spitalul Judetean Slatina

Un tinar de 26 de ani, din comuna Curtisoara, judetul Olt, a decedat subit la Spitalul Judetean din Slatina, sub ochii neputinciosi ai medicilor dupa ce, cu citeva zile inainte, plecase acasa de la acelasi spital doar cu o reteta! Medicii si specialistii care l-au consultat si-au dat seama abia dupa doua saptamini de la decesul tinarului ca acesta avea probleme cardiace native.

„Avea inima unei persoane de 70 de ani“

Florin Dragomiroiu s-a prezentat pe 21 ianuarie la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Slatina acuzind dureri puternice in zona inimii. „Acuza dureri precardiace si avea valori tensionale mari. L-am consultat si am observat modificari de arteroscleroza avansata, prezenta evidente semne de stenoza aortica… Practic, avea cordul unei persoane de 70 de ani! Am ramas si eu uimit pentru ca nu se intimpla prea des sa avem asemenea cazuri. L-am trimis imediat la Cardiologie pentru un consult mai amanuntit. Apoi nu mai stiu ce s-a intimplat cu el. Abia dupa citeva zile am aflat ca ar fi decedat in spital“, a spus dr. Cornel Moisa, primul medic specialist care l-a vazut pe Florin. Medicul care l-a preluat isi aminteste si el foarte bine cazul. „Pacientul s-a prezentat cu dureri digestive si gastrice pentru un examen cardiologic. L-am sfatuit sa se interneze, dar nu a vrut. I-am eliberat o reteta in care i-am prescris ce stiam ca-i trebuie in starea in care se afla: Omeran 20 mg, Ponopril 10 mg, Aspacardin. I-am spus apoi sa vina la control. A plecat acasa, spunind ca se simte mai bine… A doua zi am inteles ca a venit din nou in spital, dar de data asta cu dureri mult mai puternice. A fost internat de colegii mei. Atit pot sa va spun“, a declarat dr. Ovidiu Totora, din cadrul Sectiei de cardiologie.

Florin Dragomiroiu a revenit la spitalul din Slatina a doua zi dimineata, acuzind dureri si mai puternice. El a fost consultat de dr. Alexandru Mihalache, de la Sectia boli interne, care l-a internat. „Prezenta dureri foarte mari in zona pieptului, dar si dureri de stomac, HPA medie, gastro-duodenita cronica. Tensiunea o avea 15/8. L-am internat si am dispus urmarea unui tratament bazat pe Scobutil, dar nu numai. La citeva zile, a decedat“, a spus dr Mihalache.

„Trebuia sa-l interneze de la inceput“

Elena Dragomiroiu, mama lui Florin, este de parere ca medicii au gresit cind l-au trimis acasa. „Mi-a spus ca a fost rugat de un doctor sa ramina internat… Trebuia sa-l interneze atunci, pe loc, nu sa-i dea drumul acasa, ca nu stia el ce spune. El era medic sau ei? Cind au vazut la aparatele alea ca are ceva la inima si nu era un simplu ulcer, trebuia sa-l interneze! Daca faceau asa, poate ca baiatu’ meu mai traia… L-au internat dupa-aia si l-au tinut pe injectii cu Scobutil si Triferment, cind el poate ca avea nevoie de altceva“, a spus Elena Dragomiroiu.

Aceasta a mai spus ca Florin a avut de mic probleme cu sanatatea. Obosea repede si nu putea sa depuna. Directorul adjunct al Spitalului Judetean Slatina, dr. Sorin Lesnic, a declarat ca medicii care l-au consultat nu aveau de unde sa stie cum va evolua starea lui Florin.

„Pacientul a fost internat la sectia Medicala sub acuze abdominale, se banuia un ulcer. Avea si tulburari de ritus. Ulterior am aflat ca nu efectuase nici stagiul militar din cauza problemelor medicale. Era cunoscut cu antecedente in domeniu, cu afectiuni similare in zona inimii, a rinichiului, care s-a decompresat rapid. I s-au recoltat probe pentru un examen microscopic. Cauza initiala a mortii este infarct de miocard. Mai multe amanunte vom afla dupa ce Comisia de Ancheta a Deceslor Intraspitalicesti isi va definitiva misiunea“, a concis dr. Lesnic.

Colegiul Medicilor: „Nu a fost culpa medicala!“

Cazul decesului lui Florin Dragomiroiu nu va fi anchetat si de Colegiul Medicilor Olt. Potrivit declaratiilor sefului acestui organism, dr. Cornel Moisa, nu va fi intreprinsa o ancheta deoarece nu s-a apreciat a fi culpa medicala. Dr. Moisa a sustine ca decesul unui tinar la o asemenea virsta a fost posibil atit din cauza stresului, cit si din cauza problemelor de sanatate genetice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS